Post-HBO Sales Controller

Home /  Post-HBO Opleidingen /  Post-HBO Sales Controller

De flexibele Post-HBO Sales Controller.

De Post-HBO Sales Controller is gericht op het profiel van de General Controller, met als specialiteit de processen op het gebied van Marketing en Sales. In deze opleiding wordt gekeken naar de verantwoordelijkheden van de controller als leverancier van stuurinformatie en bewaker van de uitkomsten. Van groot belang is dat de controller een actieve rol heeft bij het ondersteunen van de verantwoordelijke functionarissen door middel van het helpen bij begrotingen en budgettering, verstrekken van tijdige en goede informatie voor sturing en het bewaken van de uitkomsten. Daarnaast helpt een Master om op de hoogte te blijven in de verschillende vakgebieden.

Start Oktober/maart Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering € 9.169,-
Duur 1 jaar, 15 contactdagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de Post-HBO Sales Controller

De controller heeft een actieve rol bij het ondersteunen van de directie en zit hiermee in een sleutelpositie. Het is van belang de meest elementaire processen te onderkennen die de zicht geven op de juiste stuurinformatie voor het management.

De controller helpt hiermee bij begrotingen en budgettering, verstrekken van tijdige en goede informatie voor sturing en het bewaken van de uitkomsten. De Post-HBO Sales Controller gaat in op deze processen en geeft hiermee een integrale managementblik.

Proefcollege

Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Programma

 • Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
 • Methoden & Technieken van Onderzoek
 • Management Accounting
 • Strategische Marketing
 • Projectmanagement
 • Trends & Ontwikkeling bijeenkomst

Toelating

Om de Post-HBO Sales Controller te volgen beschik je over minimaal een HBO diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, maak je ook kans op toelating. Tijdens een intakegesprek wordt dit besproken. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Titel / diploma

Na het afronden de Post-HBO Sales Controller ontvang je een Post-HBO diploma Sales Controller van Netherlands Business Academy. Met dit diploma kun je vrijstelling verkrijgen voor het betreffende onderdeel van het volledige masterprogramma.

Duur en studiebelasting

De Post-HBO Sales Controller duurt 1 jaar en bestaat uit ongeveer 15 contactdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren.

Locaties

De Post-HBO Sales Controller wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden

De colleges vinden plaats op maandagen. Voorafgaand aan de colleges werk je aan je opdrachten met je medestudenten en NLBA begeleider(s). Elke 1e lesdag van een nieuwe module is er geen consultatiesessie.

Ochtend: 11:00 – 13:00 uur consultatiesessie
Middag: 14:00 – 17:00 uur
Diner: 17:00 – 18:00 uur inbegrepen in de locatiekosten
Avond: 18:00 – 21:00 uur

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Kosten

De opleidingskosten bedragen € 9.169,-. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

Levenlanglerenkrediet 

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

“Praktijkgerichte opleidingen voor de student van deze tijd. De Netherlands Business Academy werkt met vakkundige docenten die met beide benen in de praktijk staan. Een toegevoegde waarde zijn je medestudenten en het leren van elkaar. Prettige sfeer, professionele begeleiding voor het verdiepen van je financiële kennis en verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied.”

– Andre Ijsselstijn

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO