Post-HBO Sales Controller

Home /  Post-HBO Opleidingen /  Post-HBO Sales Controller

De flexibele Post-HBO Sales Controller.

De Post-HBO Sales Controller is gericht op het profiel van de General Controller, met als specialiteit de processen op het gebied van Marketing en Sales. In deze opleiding wordt gekeken naar de verantwoordelijkheden van de controller als leverancier van stuurinformatie en bewaker van de uitkomsten.

Start Oktober/maart Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering € 8.801,13
Duur 1 jaar, 15 contactdagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

Over de Post-HBO Sales Controller

De controller heeft een actieve rol bij het ondersteunen van de directie en zit hiermee in een sleutelpositie. Het is van belang de meest elementaire processen te onderkennen die de zicht geven op de juiste stuurinformatie voor het management.

De controller helpt hiermee bij begrotingen en budgettering, verstrekken van tijdige en goede informatie voor sturing en het bewaken van de uitkomsten. De Post-HBO Sales Controller gaat in op deze processen en geeft hiermee een integrale managementblik.

Proefcollege
Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Programma

 • Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
 • Methoden & Technieken van Onderzoek
 • Management Accounting
 • Strategische Marketing
 • Projectmanagement
 • Trends & Ontwikkeling bijeenkomst

Toelating

Om de Post-HBO Sales Controller te volgen beschik je over minimaal een HBO diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, maak je ook kans op toelating. Tijdens een intakegesprek wordt dit besproken. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Titel / diploma

Na het afronden de Post-HBO Sales Controller ontvang je een Post-HBO diploma Sales Controller van Netherlands Business Academy. Met dit diploma kun je vrijstelling verkrijgen voor het betreffende onderdeel van het volledige masterprogramma.

Duur en studiebelasting

De Master of Science in Finance & Control duurt 2,5 jaar en bestaat uit ongeveer 39 contactdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren. Het is ook mogelijk om de opleiding in twee delen van een jaar, of volledig modulair af te nemen.

Locaties

De Post-HBO Sales Controller wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden

De colleges vinden om de week plaats op maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend zijn er werkcolleges. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en geef je feedback op elkaars werk. Dit alles onder begeleiding van docenten en NLBA medewerkers.

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Kosten

De opleidingskosten bedragen € 8.801,13. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

Levenlanglerenkrediet & STAP-budget

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie. Ook is het mogelijk om éénmalig het STAP-budget (€1000,-) in te zetten op deze opleiding.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO