Post-HBO Strategic Leadership & Change

Home /  Post-HBO Opleidingen /  Post-HBO Strategic Leadership & Change

De post-HBO opleiding Strategic Leadership & Change.

De post-HBO Opleiding Strategic Leadership & Change geeft diepgaand inzicht in het vormgeven van veranderingen en de rol van leiderschap hierbij. Uitgangspunt is het vak “Strategie & Beleid” waar de (strategische) doelstellingen van het bedrijf worden bepaald. Om hier te komen is het vooral belangrijk om de mensen in de organisatie mee te krijgen. Vaak betekent dit het overwinnen van weerstand tegen de veranderingen; “Verandermanagement”. “Leiderschap” kent daarbij dan ook diverse gezichten; voor de verandering, tijdens de verandering en daarna. Het aanvullende vak “Management Control & Information Systems”  geeft de leiding van de organisatie de tools om op een goede manier te kunnen sturen op basis van inzicht in de belangrijkste gegevens. Hiermee is de leiding in control, beheerst zij de realisatie van de doelen.

De post-HBO Strategic Leadership & Change is een volledig jaar van de volledige MBA en geeft hiervoor ook vrijstelling bij een eventuele doorstroom.

Start meerdere startmomenten Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering € 13.752,23
Duur 1 jaar, 23 dagen
  • Opleiding

  • Programma

  • Toelating

  • Praktisch

Over de opleiding

In dit programma komt onder andere naar voren: Beginselen van Leadership.; Leadership strategieën; Visievorming, denk groot en internationaal; Ontwikkelen managementskills; Implementeren van Leadership filosofie.

Wellicht is de volledige diepgang van een MBA of Master of Science Finance & Control (momenteel) niet de stap die je wil maken. Maar er zijn altijd bepaalde Masterclasses die qua inhoud wél aansluiten bij je zoektocht. Met de verschillende post-HBO opleidingen en multi masterclasses hoopt Netherlands Business Academy in die zoektocht te kunnen voorzien. Op enkele specifieke thema’s zijn verschillende, logisch samen te voegen, masterclasses geclusterd in een programma. Mocht een andere opbouw beter bij je zoektocht passen? Neem dan contact op met ons onderwijsbureau voor een traject op maat.

De post-HBO Strategic Leadership & Change is een volledige jaargang van de MBA wat een ideale (tussen)stap kan zijn om eventueel nog door te stromen of om eerst jezelf vertrouwd te maken met de combinatie werken/leren voordat je een volledige master zou aangaan.

Praktische toepassing als toetsing

De toetsing vindt volledig plaats met praktijkopdrachten in de vorm van opdrachten en papers. Er zijn dus geen theoretische examens. Hiermee wordt diepgang gegeven aan de stof en leert de deelnemer de stof direct toe te passen in de praktijk. Ook heeft het een directe meerwaarde voor zowel de deelnemer als de organisatie. Er wordt met diepgang een goed onderbouwde analyse gegeven van alle elementen.

Proefcollege
Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Het Programma

• Module Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Module Methode & Technieken van Onderzoek
• Module Verandermanagement
• Module Leadership
• Module Strategie & Beleid
• Module Management Control & Information Systems
• Module Ethiek

Toelating

Om de post-hbo Leadership & Change te volgen beschik je over minimaal een hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een intakegesprek is mogelijk als je kunt aantonen dat je op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.
Je bespreekt jouw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Titel / diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je een post-hbo diploma Leadership & Change van Netherlands Business Academy. Met dit diploma kun je vrijstelling verkrijgen voor het betreffende onderdeel van het volledige masterprogramma.

Duur en studiebelasting

De post-HBO Strategic Leadership & Change bestaat uit 22 contactdagen. Buiten de college-uren moet je rekenen op een studiebelasting van gemiddeld 10 uur per week.

Locaties

De post-HBO Strategic Leadership & Change wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden

Maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend vinden er begeleide werkcolleges plaats. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.

Voor alle modules word gebruik gemaakt van Nederlands- Engelstalige literatuur. Alle lessen worden verzorgd in de Nederlandse taal.

Kosten

Opleidingskosten: € 13.752,23 (exclusief arrangementskosten en literatuurkosten)

Neem voor meer informatie of een kostenspecificatie contact met ons op.

Levenlanglerenkrediet

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

Waarom NLBA?
  • Geaccrediteerde opleidingen
  • Persoonlijke aandacht en maatwerk
  • Nederlandstalig, academisch onderwijs
  • Praktijkgerichte aanpak
  • Groot netwerk alumni
  • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs
PIO