Post-HBO Strategic Leadership & Change

Home /  Post-HBO Opleidingen /  Post-HBO Strategic Leadership & Change

De post-HBO opleiding Strategic Leadership & Change.

Van een manager wordt verwacht met veel verschillende afdelingen binnen een organisatie om tafel te kunnen zitten en te kunnen schakelen tussen de diverse vakdisciplines. Dit vraagt een groot stuk algemene kennis en vaardigheden die, vanuit de meer specialistische achtergrond, niet altijd aanwezig zijn op het moment van doorgroeien. Hoe hoger in de organisatie de manager functioneert, hoe complexer de omgeving en hoe belangrijker het is om over voldoende vaardigheden te beschikken om hiermee om te gaan. Je kan stellen dat een manager genoeg moet weten van veel. Daarnaast helpt een Master om op de hoogte te blijven in de verschillende vakgebieden. De post-HBO Strategic Leadership & Change betreft het 1e jaar van de volledige MBA en geeft hiervoor ook vrijstelling bij een eventuele doorstroom.

Start meerdere startmomenten Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering € 14.439,84
Duur 1 jaar, 23 dagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de opleiding

De post-HBO Opleiding Strategic Leadership & Change geeft diepgaand inzicht in het vormgeven van veranderingen en de rol van leiderschap hierbij. Uitgangspunt is het vak “Strategie & Beleid” waar de (strategische) doelstellingen van het bedrijf worden bepaald. Om hier te komen is het vooral belangrijk om de mensen in de organisatie mee te krijgen. Vaak betekent dit het overwinnen van weerstand tegen de veranderingen; “Verandermanagement”. “Leiderschap” kent daarbij dan ook diverse gezichten; voor de verandering, tijdens de verandering en daarna. Het aanvullende vak “Management Control & Information Systems”  geeft de leiding van de organisatie de tools om op een goede manier te kunnen sturen op basis van inzicht in de belangrijkste gegevens. Hiermee is de leiding in control, beheerst zij de realisatie van de doelen.

Wellicht is de volledige diepgang van een MBA of Master of Science Finance & Control (momenteel) niet de stap die je wil maken. Maar er zijn altijd bepaalde Masterclasses die qua inhoud wél aansluiten bij je zoektocht. Met de verschillende post-HBO opleidingen en multi masterclasses hoopt Netherlands Business Academy in die zoektocht te kunnen voorzien. Op enkele specifieke thema’s zijn verschillende, logisch samen te voegen, masterclasses geclusterd in een programma. Mocht een andere opbouw beter bij je zoektocht passen? Neem dan contact op met ons onderwijsbureau voor een traject op maat.

De post-HBO Strategic Leadership & Change is een volledige jaargang van de MBA, wat een ideale (tussen)stap kan zijn om eventueel nog door te stromen of om eerst jezelf vertrouwd te maken met de combinatie werken/leren voordat je een volledige master zou aangaan.

Praktische toepassing als toetsing

De toetsing vindt volledig plaats met praktijkopdrachten in de vorm van opdrachten en papers. Er zijn dus geen theoretische examens. Hiermee wordt diepgang gegeven aan de stof en leert de deelnemer de stof direct toe te passen in de praktijk. Ook heeft het een directe meerwaarde voor zowel de deelnemer als de organisatie. Er wordt met diepgang een goed onderbouwde analyse gegeven van alle elementen.

Proefcollege

Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Het Programma

 • Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
 • Methoden & Technieken van Onderzoek
 • Verandermanagement
 • Leadership
 • Strategie & Beleid
 • Management Control & Information Systems
 • Ethiek
 • Trends & Ontwikkeling bijeenkomst

Toelating

Om de post-HBO Strategic Leadership & Change te volgen beschik je over minimaal een HBO diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, maak je ook kans op toelating. Tijdens een intakegesprek wordt dit besproken. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Duur en studiebelasting

De post-HBO Strategic Leadership & Change bestaat uit 22 contactdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren. Het is ook mogelijk om de opleiding in Masterclass clusters, of volledig modulair af te nemen.

Locaties

De post-HBO Strategic Leadership & Change wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden

De colleges vinden plaats op maandagen. Voorafgaand aan de colleges werk je aan je opdrachten met je medestudenten en NLBA begeleider(s). Elke 1e lesdag van een nieuwe module is er geen consultatiesessie.

Ochtend: 11:00 – 13:00 uur consultatiesessie
Middag: 14:00 – 17:00 uur
Diner: 17:00 – 18:00 uur inbegrepen in de locatiekosten
Avond: 18:00 – 21:00 uur

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Titel en diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je een post-HBO diploma. Na het afronden van deze opleiding is het mogelijk om door te stromen naar het 2e jaar van de Master Finance & Control.

Accreditatie

De vakken van de post-HBO Financial Controller maken onderdeel uit van de geaccrediteerde Master of Science Finance & Control. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland.

Kosten

De totale opleidingskosten bedragen € 14.439,84. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

Levenlanglerenkrediet 

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

“Praktijkgerichte opleidingen met vakkundige docenten die met beide benen in de praktijk staan. Medestudenten leren daarnaast veel van elkaar. Prettige sfeer, professionele begeleiding.”

– Hansch van der Velden

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

 

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
CRKBO
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs