Post-HBO Opleidingen

Home /  Post-HBO Opleidingen

Post-HBO Opleidingen voor de professional

Onze Post-HBO opleidingen zijn onderdeel van onze Masteropleidingen, maar zijn ook als zelfstandige opleiding te volgen. Na het afronden van een Post-HBO of Academische Leergang ontvang je een erkend diploma. Om de mastertitel te verkrijgen volg je aanvullend nog twee masterclasses en de thesisfase.

Wat is een Post-HBO opleiding?

Een Post-HBO opleiding wordt ook wel een HBO+ opleiding genoemd. De opleiding is bedoeld voor professionals die verbreding, of juist verdieping zoeken. Het verschil ten opzichte van een Master is dat de Post-HBO opleidingen gericht zijn op de praktijk. Dit wordt gecombineerd met theorie waardoor de opleiding direct toepasbaar is in het werkveld.

Wanneer kan je inschrijven voor een Post-HBO?

Om de Post HBO opleiding  te volgen beschik je over minimaal een HBO diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een persoonlijk intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, dan maak je ook kans op toelating. Tijdens het intakegesprek wordt dit getoetst. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Wat kan ik met een Post-HBO diploma?

Bij succesvol afronden van de Post-HBO opleiding ontvang je een erkend diploma vanuit Netherlands Business Academy. Het erkende diploma geeft hiernaast ook vrijstellingen wanneer je besluit tot het volgen van een Master. Welke vrijstellingen dit betreft is afhankelijk van de Post-HBO richting die je afgerond hebt. Mocht je twijfelen over een richting of vragen hebben over mogelijke vrijstellingen kun je deze stellen in het intakegesprek.

Wat is het verschil tussen een Post-HBO opleiding en de Masterclasses?

De Post-HBO opleidingen zijn een uiterst zorgvuldig samengesteld programma aan masterclasses. Door de juiste masterclasses samen te brengen vormt de opleiding één geheel die de verdieping of verbreding brengt. Het is bij Netherlands Business Academy ook mogelijk uw eigen samenstelling te kiezen. Een deel van onze masterclasses zijn hier te vinden. Mocht je twijfelen over het volgen van een opleiding of module bij Netherlands Business Academy kan je enkele keren per jaar, geheel vrijblijvend, gratis deelnemen aan een proefcollege.

 

Post HBO opleiding Financial Controller

Post-HBO Financial Controller

De flexibele deeltijd post-hbo opleiding voor de financial controller. Deze opleiding is gericht op managers met een financieel-economische vooropleidi...

Bekijk opleiding
Post-HBO opleiding Leadership & Change

Post-HBO Strategic Leadership & Change

De post-HBO opleiding Strategic Leadership & Change. De post-HBO Opleiding Strategic Leadership & Change geeft diepgaand inzicht in het vormgev...

Bekijk opleiding
Post hbo opleiding Sales Controller

Post-HBO Sales Controller

De flexibele Post-HBO Sales Controller. De Post-HBO Sales Controller is gericht op het profiel van de General Controller, met als specialiteit de proce...

Bekijk opleiding