Reviews

Home /  Reviews

Reviews van onze studenten

   

10
Losse Masterclass

Ontzettend prettig dat ik enkel één module heb kunnen volgen. Zodoende heb ik kennis kunnen maken met het niveau van een Masterclass en specifiek een vak kunnen kiezen waar ik interesse in heb.

De begeleiding vóór en tijdens de module was erg prettig. Er werd ook proactief meegedacht met het maken van een paper, om daar extra begeleiding in te krijgen. Dit was zeer attent en waardevol.

Op deze manier kun je jezelf ontwikkelen, maar zit je er niet gelijk een lange periode aan vast. Binnen 4 maanden ben je klaar. Heerlijk!

2023 |  Michelle den Ouden | Masterclass Verandermanagement

10
Leerzaam om de theorie op die manier te reflecteren aan de praktijk

Na het volgen van de HOFAM bij NIVE opleidingen heb ik gekozen voor de Master Finance & Control bij de NLBA. Het betreft en goede aansluiting en hierdoor heb ik deze opleiding met veel plezier mogen volgen. Bijna alle vakken worden afgesloten door het schrijven van een paper. Erg leerzaam om de theorie op die manier te reflecteren aan de praktijk. Hierdoor is deze opleiding zeer praktijk gericht! Daarnaast is het waardevol dat er ook aandacht wordt geschonken aan persoonlijkheidsontwikkeling en leiderschap. Samenvattend, een complete opleiding met zowel financiële verdieping als een verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied.

2023 |  Martin van den Brink | Master of Science Finance & Control

10
Een allesomvattende en complete studie

Een allesomvattende en complete studie als de volledige Master niet in de dagelijkse tijdsbesteding past. Verzorgd door een geweldig team van vakmensen en een waarde(n)volle organisatie. TOP!

2022 |  Björn Hermanussen | kort-MBA

9
Masterclass Personal Leadership & Vitality

Wil jij jezelf ontwikkelen in persoonlijk leiderschap en de uitdaging aangaan om meer kennis en vaardigheid te ontwikkelen in DISC, MBTI en ervaren hoe een groepsdynamiek zich ontwikkeld en wat jouw eigen aandeel hierin is door jouw eigen voorkeursgedrag? Dan zou ik deze Masterclass volgen! De dagen zijn lang, vol en leerzaam en ik zou deze graag nog eens willen volgen.

2022 |  Bart van der Wiel | Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching (3-daagse)

10
Kort-MBA smaakt absoluut naar meer!

Kort-MBA kent een uitdagend programma, waarin op academisch niveau dieper wordt ingegaan op de hoofdlijnen van bedrijfskunde. Het strategisch denken wordt flink aangewakkerd, waarbij vaak de link wordt gemaakt naar de individuele bedrijfssituatie. Oprecht betrokken, persoonlijke aandacht, flexibel en begripvol ten aanzien van aanlevertermijnen voor papers. Echt inspirerende bijeenkomsten met veel interactie tussen de studenten! Daarnaast heb ik de studentbegeleiding als optimaal ervaren. Kort-MBA smaakt absoluut naar meer!

2021 |  Mark Rollof | kort-MBA

10
Een goede overview van alle facetten van de MBA

Een goede overview van alle facetten van de MBA, zonder dat je meteen een hele opleiding start. Ik heb veel geleerd over hoe een bedrijf in elkaar zit, vooral op gebied van missie-visie-strategie. Doordat we de eerste module volledig volgden, bouwden we meteen goed contact op met medestudenten, waardoor feedback vragen vervolgens laagdrempelig was. Door corona hadden we iedere week les, wat best wel veel was, maar NLBA ging flexibel om met tijdslijnen voor het inleveren van de opdrachten. Minpuntje was dat de ene docent duidelijk minder goed was in het samenvatten van zijn stof dan de andere.

2021 |  Marleen Dolman | kort-MBA

10
Praktijkgericht

In een vogelvlucht langs disciplines zodat de kennis weer actueel wordt en je ook weer verder helpt in de praktijk

2021 |  Marco Blaeke | kort-MBA

10
Goede investering!

Interessant, leerzaam, leuk, boeiend, goede investering!

2021 |  Leendert Hoogvliet | kort-MBA

10
Je bent hier geen nummer, maar een student met een naam

Ik kan iedereen die een master wil halen de NLBA aanbevelen. Het is een mooi instituut met een strakke organisatie en korte lijntjes naar de studenten. De kleinschaligheid van het instituut maakt het allemaal een stuk persoonlijker, je bent hier geen nummer maar een student met een naam. Docenten zijn vakbekwaam en geven op inspirerende wijze les.

2020 |  Jan van der Ham | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Gastvrij en goed te bereiken

Veel praktijkvoorbeelden, docent was betrokken bij de groep, prima sfeer tijdens de masterclass. Ethiek is een belangrijk onderwerp en deze middag heeft me weer veel bewuster hiervan gemaakt. Locatie in Vianen was gastvrij en goed te bereiken

2020 |  H Honders | Totaal overzicht Masterclasses

9
Het team denkt altijd mee met je situatie

Een prima instituut, waar je als individu gauw thuis voelt. Het team denkt altijd mee met je situatie. Ik heb er veel geleerd. Prachtige afwisseling van theorie met de praktijk. Goede begaande docenten.

2020 |  Jeroen Schothuis | Master of Business Administration

9
Mijn expertise verbreed

Als financial heb ik met deze studie mijn expertise verbreed op de werkterreinen IT, HRM en Operations. Hierdoor kan ik makkelijker schakelen met naaste collega’s en meehelpen aan de gewenste oplossingen!

2019 |  Franklin van Lieshout | Master of Business Administration (MBA)

9
Zeer praktijkgerichte aanpak

Deze opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak wat een aantal voordelen met zich meebrengt. 1. De opgedane kennis uit de colleges en de literatuur blijft beter hangen. 2. Door de verrichtte praktijkonderzoeken ben je beter in staat om probleemsituaties in de organisatie te herkennen, benoemen en op te lossen. 3. En doordat deze opleiding een grote diversiteit aan vakgebieden kent, leer je om vanuit een breder perspectief naar problemen en oplossingen binnen de organisatie te kijken.

2019 |  Marcel Schrauwen | Master of Business Administration (MBA)

8
Hulpvaardig, vriendelijk en bereikbaar

De lessen van de modules werd gegeven door vakbekwame en deskundige docenten. De begeleiding rondom de modules was uitstekend. De backoffice was goed geregeld. De medewerkers waren hulpvaardig, vriendelijk en bereikbaar. De thesisfase was wat zoeken naar het juiste niveau en opzet. Uiteindelijk met wat extra begeleiding van NLBA uiteindelijk succesvol afgerond.

2019 |  Lucas de Jong | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Het resultaat is de inspanning meer dan waard

Van oktober 2017 tot november 2019 heb ik de verkorte studie Master of Finance & Control gevolgd aan de NLBA. Deze studie heb ik met erg veel plezier gevolgd. De opzet van de studie; in modules met na elke module een paper ter afronding en met bijeenkomsten voorafgaande aan de colleges met medestudenten werkte voor mij heel motiverend. Ook heb ik de module Zelfmanagement en Leiderschap & Coaching die door de hele opleiding liep als zeer waardevol ervaren; het heeft mij erg veel inzicht gegeven over mijzelf. De thesis die aan het einde moest worden gemaakt was niet gemakkelijk maar heeft mij achteraf heel erg veel opgeleverd. Zowel het onderzoek; wat relevant was voor mijn organisatie, alsook het ervaren van de waarde van een gedegen opbouw van een onderzoek voor de resultaten. Ik ben nu doorgegaan met de verkorte MBA en ervaar hetzelfde plezier. Het resultaat is de inspanning meer dan waard.

2019 |  Marja Voerman-Van der Wal | Master of Science Finance & Control (MSc)

9
MBA bracht theorie en praktijk goed bij elkaar

De MBA-opleiding bracht voor mij de theorie en praktijk goed bij elkaar. Theorie werd afgewisseld met praktijkcasuïstiek d.m.v. presentaties en het uitwerken van opdrachten. De colleges zijn interactief en de docenten zijn praktisch en theoretisch goed onderlegd. Bij het uitwerken van de papers kon ik veel gebruik maken van casuïstiek bij mijn opdrachtgevers, waardoor ik de theorie direct op de praktijk kon toepassen. Doordat ik mijn master Finance & Control had afgerond kreeg ik vrijstellingen voor een aantal modules. Door de MBA-opleiding heb ik een bredere focus gekregen op de bedrijfsprocessen. Ik kan de MBA-opleiding daarom zeker aanbevelen.

2019 |  Warner Dijkstra | Master of Business Administration (MBA)

10
Papers i.p.v. toetsen

Goed: opbouw van de modules; leermethode (papers i.p.v. toetsen) verhoogd onderzoek- en schriftelijke schrijfvaardigheden; praktijk van de ervaring/deskundigheid docenten; vriendelijkheid opleidingsmanagers/medewerkers; de locatie; consultatiegroepen. Behoefte: meer voorbeeldpapers/meer aandacht onderzoek ontwerp (bijv. vragen formuleren)

2019 |  Alwin Bodo | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Ik kan het iedereen aanraden!

Ik heb de master Finance & Control gevolgd van 2016 tot 2019. Ik heb dit als erg leuk en interessant ervaren. Om de twee weken samenkomen in hotel Vianen om met vak- / studiegenoten over interessante onderwerpen te praten. Echt een verrijking van je visie over finance en management. De studiebelasting privé is er natuurlijk, maar met goed plannen is dit te doen. Ik kan het iedereen aanraden!

2019 |  Frans van Rossum | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Interessante modules en inspirerende docenten

Verkorte MSc bestond uit interessante modules. Werkvormen (paper, presentaties, groepsopdrachten) zijn prima en docenten inspirerend. De thesis was mijn grootste uitdaging om daar voortgang in te houden. Mede ook doordat mijn consultatiegroep weinig voortgang boekte met de thesis.

2019 |  Barry Elbertse | Master of Science Finance & Control (MSc)

10
De meerwaarde is persoonlijke aandacht

De meerwaarde van deze studie is de persoonlijke aandacht. Verder is er een goede wisselwerking tussen de geleerde theorie en hoe deze is toe te passen in de praktijk. Daarnaast is de opleiding NVAO geaccrediteerd.

2019 |  Christian de Jonge | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Prettige interactieve colleges

Prettige interactieve colleges, waarbij theorie gerelateerd wordt aan de praktijk. Door de papers kon ik mijn opgedane kennis in de eigen werkomgeving toepassen wat ook gewaardeerd wordt door mijn werkgever!

2018 |  Franklin van Lieshout | Master of Science Finance & Control (MSc)

10
Geweldige modulaire opleiding

Geweldige modulaire opleiding dat past in de huidige tijd met praktische cases waarbij je leert de theorie direct toe te passen. Afsluitend de management game is meer dan een spel!

2018 |  André IJsselstijn | Master of Business Administration (MBA)

9
Enorm positieve ervaring opgedaan!

Enorm positieve ervaring opgedaan tijdens dit programma! Tijdens de lessen veel extra theorie opgedaan en geleerd hoe deze toe te passen. Iedereen die over zichzelf wil leren is met deze course aan het goede adres. Daarbij was de locatie ook enorm fijn! Midden in de natuur en goed te bereiken.

2018 |  René Voermans | Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching (3-daagse)

8
Brede ontwikkeling over verschillende vakgebieden

Goede opleiding, brede ontwikkeling over verschillende vakgebieden, verschil tussen trainers, maar zeker over het algemeen goed te noemen. begeleiding goed en de locatie was prima. Papers waren veel werk maar zeer leerzaam om op die manier casuïstiek binnen eigen bedrijf op te pakken.

2018 |  John Dekkers | Master of Business Administration (MBA)

9
Ik zou het zo weer doen!

Als ik in één woord zou samenvatten wat de gevolgde opleidingen Master Finance & Control en de Master of Science Finance & Control voor mij persoonlijk hebben betekend dan zou dit het woord ‘verrijking’ zijn.

Zowel zakelijk als privé! De bedrijfseconomische opleidingen die ik ervoor had gedaan waren met name financieel – technisch van aard. Bij de masteropleidingen van NLBA was dit vanaf de eerste aftrap in Houffalize, bij het onderdeel persoonlijk leiderschap, anders. Veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling, voor gedrag-proces-relatie naast de inhoud etc. Bijvoorbeeld in modules zoals Verandermanagement, leiderschap en strategie en beleid kwam dit sterk terug. Dat is een zeer waardevolle aanvulling op de bagage die je als professional al in huis hebt. Je groeit hierdoor als mens en bent steeds beter in staat om binnen je bedrijf een echte sparring partner / business partner te zijn die met een brede blik een proactieve rol pakt in de doorontwikkeling van de organisatie. Ik zou zo weer aan de slag gaan bij NLBA, ook door de vakkundige en ervaren cursusleiders en de gezelligheid en het teamgevoel binnen de cursusgroep. Het kost discipline en doorzettingsvermogen voordat het zover is dat de mastertitel wordt uitgereikt, maar een MFC of MSc F&C is zeer zeker de moeite waard om te volgen. Ik zou het zo weer doen!

2018 |  Mayelle Feijen | Master of Science Finance & Control (MSc)

27 beoordelingen
9.2