Reviews

Home /  Reviews

Reviews van onze studenten

   

9
Uiterst respect voor de flexibiliteit

Al met al sta ik 100% positief tegenover de Kort-MBA en de toetsing hiervan. Afgezien van de theoretische bagage die je mee krijgt, word je gedwongen om het ook op de praktijk toe te passen. Dit maakt de Kort-MBA naar mijn mening erg waardevol voor mensen in het bedrijfsleven. Ten slotte heb ik, door de manier waarop NLBA ingericht is, de opleiding ook als erg plezierig ervaren. De begeleiding op locatie was top, er werd oprecht geluisterd naar vragen of kritiekpunten van de groep en hier werd ook meteen wat mee gedaan. De inspanning die werd geleverd om tussentijds bij te sturen op basis van feedback is naar mijn mening meer dan verwacht mocht worden. Ik heb uiterst respect voor deze flexibiliteit. Ook heb ik het als erg fijn ervaren dat wanneer er iets is, de juiste mensen slechts een belletje of mailtje verwijderd waren, met je meedenken en erg flexibel zijn. Nu we aan het eind van het traject van de Kort-MBA zijn, kan ik niet anders dan voldaan terugkijken.

2023 |  Justin Braak | Kort MBA

8
Ik raad iedereen aan om bij jullie een studie te volgen!

Wat ik heel prettig heb ervaren bij NLBA is de aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Vooral de kick-off Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching is mij echt bijgebleven. Op voorhand keek ik hier als een berg tegenop, maar de kick-off is zo’n eye opener geweest voor mij ook op persoonlijk vlak. De MBTI en DISC testen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds erg waardevol. Daarnaast vind ik de manier van leren d.m.v. papers schrijven erg prettig. Ik denk dat je hierdoor echt de theorie toepast in de praktijk. Met een examen de theorie toetsen is wellicht sneller, maar ik denk dat je de hierdoor de theorie minder goed begrijpt.

Verder ben ik super blij dat er altijd mee is gedacht qua roosters en planningen. Ik raad iedereen aan om bij jullie een studie te volgen! Wellicht tot ziens, maar voor nu ga ik echt even genieten van het studie vrije leven!

2023 |  Laura Dijkzeul | Master of Science Finance & Control (MSc)

10
Praktijkgerichte master met enorme meerwaarde

Praktijkgerichte master, waar persoonlijke aandacht voor de student een belangrijk onderdeel is van de opleiding. Goede begeleiding met gemotiveerde en competente vakdocenten.
Deze opleiding sluit goed aan op de HOFAM en heeft voor de student een enorme meerwaarde, zowel inhoudelijk, persoonlijk als professioneel.

2023 |  Ran Siderius | Master of Science Finance & Control (MSc) na HOFAM

9
Top masteropleiding met kritische constructieve en behulpzame adviezen!

Ik heb twee masteropleidingen bij de Netherlands Business Academy gevolgd op aangeven van een relatie. De keuze voor deze opleiding was tweeledig: Nederlandstalige lessen en de kwaliteit van de opleidingen. Kwaliteit bestaat voor mij uit inhoud, professionele ondersteuning, toegankelijkheid van professionals en inbreng en enthousiasme van medestudenten. Iets wat binnen NLBA zeker is geborgd. Persoonlijk heb ik veel steun gehad aan de kritische constructieve en behulpzame adviezen van Jan van Zwieten en de dames van het onderwijsbureau, die tevens een enorme stimulans geven als je even vastzit in de planning.

2023 |  Jurrien van den Hoff | MBA na MFC in één jaar

8
De opleiding heeft me maximaal uitgedaagd

In aanvulling op de HOFAM is de master Finance & Control een opleiding met een interessant curriculum met goede vakdocenten en actuele en relevante literatuur. Ik heb in vele opzichten geleerd in deze opleiding. Vakinhoudelijk maar vooral ook qua competenties en van de ervaringen van studiegenoten. De opleiding heeft me maximaal uitgedaagd en kijk er met grote tevredenheid op terug.

2023 |  Bas de Boer | Master of Science Finance & Control

9
MBA opleiding met specialisatie Onderwijs

Ik heb met veel plezier de Master Business Administration – met als specialisatie onderwijs – aan de NLBA gevolgd. De ondersteuning die ik kreeg van de NLBA was goed. De studieadviseurs stonden altijd klaar om te helpen en eventuele vragen of zorgen die ik had aan te pakken. Wat de NLBA echt onderscheidt, is de sterke focus op persoonlijke ontwikkeling en leiderschap. Naast de kernvakken word je aangemoedigd om deel te nemen aan leiderschapstrainingen, workshops en consultatiebijeenkomsten om op je eigen ‘soft skills’ te reflecteren en verbeteren. Dit heeft mijn zelfvertrouwen vergroot, mijn leiderschapsvaardigheden versterkt en me geholpen een sterke visie te ontwikkelen voor mijn professionele toekomst.

2023 |  Selma Zwarteveen | MBA voor Schoolleiders

10
De opleiding heeft mij een ontwikkeling op mens en schoolleider gebracht!

Ik kijk met veel waarde terug op mijn tijd als student bij NLBA. De opleiding MBA schoolleider heeft mij de verdieping gebracht waar ik naar op zoek was. De verschillende facetten van het schoolleiderschap gecombineerd met de zakelijke kant van besturen. De colleges waren inspirerend, de lijntjes met NLBA kort en de begeleiding was kritisch maar opbouwend. De opleiding heeft mij een ontwikkeling op mens en schoolleider gebracht!

2023 |  Chris van der Meulen | MBA voor Schoolleiders

10
Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen

De opleiding Master of Science Finance & Control die ik heb gevolgd heeft een positieve impact gehad op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen.

De vakken in de master zijn veelzijdig en bieden voor mij als Controller zowel verdieping als verbreding. De combinatie van de wetenschappelijke invalshoek toegepast op de praktijksituatie bij de eigen organisatie biedt echt een meerwaarde. De begeleiding vanuit NLBA vond ik erg prettig, altijd persoonlijk en meedenkend. Zeker omdat je de opleiding volgt naast een vaak al drukke baan is dit fijn.

Zo goed als alle vakken worden afgesloten met het schrijven van een paper waarbij een onderwerp uit eigen praktijk wordt behandeld. Tijdens het schrijven heb je contact met de medestudenten uit je consultatiegroep wat erg prettig is. Mooie bijkomstigheid is dat je daardoor ook voorbeelden ziet uit andere sectoren en organisaties. De afsluitende scriptie is veel werk waarbij je echt onderzoek uitvoert binnen de eigen organisatie. Hierbij leer je hoe je op een wetenschappelijke manier onderzoek doet en toepast op jouw praktijksituatie. Daarbij ervaar je hoe dat kan leiden tot waardevolle inzichten.

2023 |  Rick Hamaker | Master of Science Finance & Control (MSc) na HOFAM

10
Losse Masterclass

Ontzettend prettig dat ik enkel één module heb kunnen volgen. Zodoende heb ik kennis kunnen maken met het niveau van een Masterclass en specifiek een vak kunnen kiezen waar ik interesse in heb.

De begeleiding vóór en tijdens de module was erg prettig. Er werd ook proactief meegedacht met het maken van een paper, om daar extra begeleiding in te krijgen. Dit was zeer attent en waardevol.

Op deze manier kun je jezelf ontwikkelen, maar zit je er niet gelijk een lange periode aan vast. Binnen 4 maanden ben je klaar. Heerlijk!

2023 |  Michelle den Ouden | Masterclass Verandermanagement

10
Leerzaam om de theorie op die manier te reflecteren aan de praktijk

Na het volgen van de HOFAM bij NIVE opleidingen heb ik gekozen voor de Master Finance & Control bij de NLBA. Het betreft en goede aansluiting en hierdoor heb ik deze opleiding met veel plezier mogen volgen. Bijna alle vakken worden afgesloten door het schrijven van een paper. Erg leerzaam om de theorie op die manier te reflecteren aan de praktijk. Hierdoor is deze opleiding zeer praktijk gericht! Daarnaast is het waardevol dat er ook aandacht wordt geschonken aan persoonlijkheidsontwikkeling en leiderschap. Samenvattend, een complete opleiding met zowel financiële verdieping als een verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied.

2023 |  Martin van den Brink | Master of Science Finance & Control

10
Een allesomvattende en complete studie

Een allesomvattende en complete studie als de volledige Master niet in de dagelijkse tijdsbesteding past. Verzorgd door een geweldig team van vakmensen en een waarde(n)volle organisatie. TOP!

2022 |  Björn Hermanussen | Kort MBA

9
Masterclass Personal Leadership & Vitality

Wil jij jezelf ontwikkelen in persoonlijk leiderschap en de uitdaging aangaan om meer kennis en vaardigheid te ontwikkelen in DISC, MBTI en ervaren hoe een groepsdynamiek zich ontwikkeld en wat jouw eigen aandeel hierin is door jouw eigen voorkeursgedrag? Dan zou ik deze Masterclass volgen! De dagen zijn lang, vol en leerzaam en ik zou deze graag nog eens willen volgen.

2022 |  Bart van der Wiel | Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching (3-daagse)

10
Kort-MBA smaakt absoluut naar meer!

Kort-MBA kent een uitdagend programma, waarin op academisch niveau dieper wordt ingegaan op de hoofdlijnen van bedrijfskunde. Het strategisch denken wordt flink aangewakkerd, waarbij vaak de link wordt gemaakt naar de individuele bedrijfssituatie. Oprecht betrokken, persoonlijke aandacht, flexibel en begripvol ten aanzien van aanlevertermijnen voor papers. Echt inspirerende bijeenkomsten met veel interactie tussen de studenten! Daarnaast heb ik de studentbegeleiding als optimaal ervaren. Kort-MBA smaakt absoluut naar meer!

2021 |  Mark Rollof | Kort MBA

10
Een goede overview van alle facetten van de MBA

Een goede overview van alle facetten van de MBA, zonder dat je meteen een hele opleiding start. Ik heb veel geleerd over hoe een bedrijf in elkaar zit, vooral op gebied van missie-visie-strategie. Doordat we de eerste module volledig volgden, bouwden we meteen goed contact op met medestudenten, waardoor feedback vragen vervolgens laagdrempelig was. Door corona hadden we iedere week les, wat best wel veel was, maar NLBA ging flexibel om met tijdslijnen voor het inleveren van de opdrachten. Minpuntje was dat de ene docent duidelijk minder goed was in het samenvatten van zijn stof dan de andere.

2021 |  Marleen Dolman | Kort MBA

10
Praktijkgericht

In een vogelvlucht langs disciplines zodat de kennis weer actueel wordt en je ook weer verder helpt in de praktijk

2021 |  Marco Blaeke | Kort MBA

10
Goede investering!

Interessant, leerzaam, leuk, boeiend, goede investering!

2021 |  Leendert Hoogvliet | Kort MBA

10
Je bent hier geen nummer, maar een student met een naam

Ik kan iedereen die een master wil halen de NLBA aanbevelen. Het is een mooi instituut met een strakke organisatie en korte lijntjes naar de studenten. De kleinschaligheid van het instituut maakt het allemaal een stuk persoonlijker, je bent hier geen nummer maar een student met een naam. Docenten zijn vakbekwaam en geven op inspirerende wijze les.

2020 |  Jan van der Ham | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Gastvrij en goed te bereiken

Veel praktijkvoorbeelden, docent was betrokken bij de groep, prima sfeer tijdens de masterclass. Ethiek is een belangrijk onderwerp en deze middag heeft me weer veel bewuster hiervan gemaakt. Locatie in Vianen was gastvrij en goed te bereiken

2020 |  H Honders | Totaal overzicht Masterclasses

9
Het team denkt altijd mee met je situatie

Een prima instituut, waar je als individu gauw thuis voelt. Het team denkt altijd mee met je situatie. Ik heb er veel geleerd. Prachtige afwisseling van theorie met de praktijk. Goede begaande docenten.

2020 |  Jeroen Schothuis | Master of Business Administration

9
Mijn expertise verbreed

Als financial heb ik met deze studie mijn expertise verbreed op de werkterreinen IT, HRM en Operations. Hierdoor kan ik makkelijker schakelen met naaste collega’s en meehelpen aan de gewenste oplossingen!

2019 |  Franklin van Lieshout | Master of Business Administration (MBA)

9
Zeer praktijkgerichte aanpak

Deze opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak wat een aantal voordelen met zich meebrengt. 1. De opgedane kennis uit de colleges en de literatuur blijft beter hangen. 2. Door de verrichtte praktijkonderzoeken ben je beter in staat om probleemsituaties in de organisatie te herkennen, benoemen en op te lossen. 3. En doordat deze opleiding een grote diversiteit aan vakgebieden kent, leer je om vanuit een breder perspectief naar problemen en oplossingen binnen de organisatie te kijken.

2019 |  Marcel Schrauwen | Master of Business Administration (MBA)

8
Hulpvaardig, vriendelijk en bereikbaar

De lessen van de modules werd gegeven door vakbekwame en deskundige docenten. De begeleiding rondom de modules was uitstekend. De backoffice was goed geregeld. De medewerkers waren hulpvaardig, vriendelijk en bereikbaar. De thesisfase was wat zoeken naar het juiste niveau en opzet. Uiteindelijk met wat extra begeleiding van NLBA uiteindelijk succesvol afgerond.

2019 |  Lucas de Jong | Master of Science Finance & Control (MSc)

8
Het resultaat is de inspanning meer dan waard

Van oktober 2017 tot november 2019 heb ik de verkorte studie Master of Finance & Control gevolgd aan de NLBA. Deze studie heb ik met erg veel plezier gevolgd. De opzet van de studie; in modules met na elke module een paper ter afronding en met bijeenkomsten voorafgaande aan de colleges met medestudenten werkte voor mij heel motiverend. Ook heb ik de module Zelfmanagement en Leiderschap & Coaching die door de hele opleiding liep als zeer waardevol ervaren; het heeft mij erg veel inzicht gegeven over mijzelf. De thesis die aan het einde moest worden gemaakt was niet gemakkelijk maar heeft mij achteraf heel erg veel opgeleverd. Zowel het onderzoek; wat relevant was voor mijn organisatie, alsook het ervaren van de waarde van een gedegen opbouw van een onderzoek voor de resultaten. Ik ben nu doorgegaan met de verkorte MBA en ervaar hetzelfde plezier. Het resultaat is de inspanning meer dan waard.

2019 |  Marja Voerman-Van der Wal | Master of Science Finance & Control (MSc)

9
MBA bracht theorie en praktijk goed bij elkaar

De MBA-opleiding bracht voor mij de theorie en praktijk goed bij elkaar. Theorie werd afgewisseld met praktijkcasuïstiek d.m.v. presentaties en het uitwerken van opdrachten. De colleges zijn interactief en de docenten zijn praktisch en theoretisch goed onderlegd. Bij het uitwerken van de papers kon ik veel gebruik maken van casuïstiek bij mijn opdrachtgevers, waardoor ik de theorie direct op de praktijk kon toepassen. Doordat ik mijn master Finance & Control had afgerond kreeg ik vrijstellingen voor een aantal modules. Door de MBA-opleiding heb ik een bredere focus gekregen op de bedrijfsprocessen. Ik kan de MBA-opleiding daarom zeker aanbevelen.

2019 |  Warner Dijkstra | Master of Business Administration (MBA)

10
Papers i.p.v. toetsen

Goed: opbouw van de modules; leermethode (papers i.p.v. toetsen) verhoogd onderzoek- en schriftelijke schrijfvaardigheden; praktijk van de ervaring/deskundigheid docenten; vriendelijkheid opleidingsmanagers/medewerkers; de locatie; consultatiegroepen. Behoefte: meer voorbeeldpapers/meer aandacht onderzoek ontwerp (bijv. vragen formuleren)

2019 |  Alwin Bodo | Master of Science Finance & Control (MSc)

35 beoordelingen
9.2