City Campus Dordrecht

Home /  City Campus Dordrecht

City Campus Dordrecht

Dordrecht wordt vaak gezien als de stad waar ‘het begon’. Een stad met een lange lijst van gebeurtenissen die vaak een wijdere, nationale betekenis kregen in de loop van de geschiedenis. Al in 1253 werd in Dordrecht de Latijnse School opgericht, de eerste in Holland. De opvolger, het Johan de Witt-Gymnasium is daarmee het oudste gymnasium van Nederland. NLBA draagt graag bij aan deze rijke educatieve geschiedenis. Vanaf 2020 is het een feit: Academisch onderwijs in Dordrecht, onder de naam City Campus Dordrecht!

City Campus Dordrecht

Alle academische activiteiten op City Campus Dordrecht worden uitgevoerd door Netherlands Business Academy (NLBA). Het hoogwaardig niveau van onze opleidingen is gewaarborgd door de NVAO-accreditaties. NLBA kenmerkt zich door een persoonlijke aanpak waarbij de opleidingen gericht zijn op een optimale wisselwerking tussen theorie en praktijk. Tevens is NLBA internationaal actief met Erasmus+ projecten, double degree programma’s en samenwerkingen met vooraanstaande universiteiten wereldwijd.

Susan Pelkmans City Campus Dordrecht
Klik hier om het interview te bekijken

Academisch programma

City Campus Dordrecht zal een aantal NVAO geaccrediteerde Masteropleidingen aanbieden, evenals een geaccrediteerde HBO Bedrijfskunde ter voorbereiding op de Master. Naast deze opleidingen biedt NLBA ook verschillende masterclasses aan, als ook Summer courses en kort MBA en kort HBO trajecten. City Campus Dordrecht zal zich richten op internationale en nationale studenten met onder andere programma’s als de Master Culture, Heritage & Citizenship en de Master Mediation die momenteel in accreditatie aanvraag is.

Internationaal

Het internationale karakter van City Campus Dordrecht komt goed tot zijn recht door de samenwerking met partneruniversiteiten waarbij studenten het laatste academische jaar in Dordrecht zullen realiseren. Een mooi voorbeeld van deze internationale samenwerking is het Erasmus+ project, waarbij NLBA in samenwerking met 4 topuniversiteiten in Europa de ultieme Master Culture, Heritage & Citizenship ontwikkelt, met partners als de universiteit van Bologna, de oudste universiteit van Europa.

Speciaal voor onze internationale partners is een traject opgezet waarbij studenten met een beurs een semester in Dordrecht komen studeren. Daarnaast bieden wij verschillende programma’s aan waarbij studenten tussen de 2 weken en 2 jaar naar City Campus Dordrecht kunnen komen.

Locatie

City Campus Dordrecht omvat de historische binnenstad van Dordrecht. Het hoofdgebouw is het prachtige monumentale pand ‘Wereldwaag’ aan het Scheffersplein. Het gebouw dateert uit 1750, de funderingen stammen uit de middeleeuwen. Sindsdien bezaten verschillende invloedrijke Dordtenaren het huis. In 1826 kwam het in handen van een boekverkoper, die korte tijd de werkgever was van Vincent van Gogh toen hij in Dordrecht verbleef. Het gebouw heeft daarnaast een rijke onderwijsgeschiedenis. In 1918 vestigde het Christelijke Lyceum en de Rijks H.B.S. zich er en ook hierna heeft het pand nog educatieve bestemmingen gehad. Met City Campus Dordrecht krijgt het pand wederom een educatieve bestemming met: academisch onderwijs!

Contact

Email:               info@citycampusdordrecht.com
Telefoon:          076-8200505
Website:           www.citycampusdordrecht.com