Masterclass Persoonlijk leiderschap (2-daagse)

Home /  Masterclasses /  Masterclass Persoonlijk leiderschap (2-daagse)

Persoonlijk leiderschap – Innerlijke balans in beeld

Deze Masterclass helpt je ontdekken wat je doet, waarom je het doet, waarom sommige dingen makkelijk- en andere dingen moeilijk gaan en ontdekken waar jouw natuurlijke kracht zit. Dit 2-daagse programma vormt een mooie verdieping op de theorie die in de 3-daagse training Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching (ZLC) is gevolgd maar ook op zichzelf staand een verrijking op het gebied van Persoonlijk Leiderschap.

Waar we in de 3-daagse ZLC vooral in gaan op de combinatie van vitaliteit en persoonlijke effectiviteit, maken we in deze training een deep dive gebaseerd op de theorieën van Jung. We gaan op zoek naar je positieve- en negatieve drijfveren om zo te leren focussen op datgeen dat je zowel privé als professioneel verder helpt. Waar je je van bewust bent, daar kun je wat mee doen!

STAP-budget van toepassing
Start september
Plaats Belgische Ardennen
Investering €1.309,83 (excl. BTW, literatuur- en verblijfkosten)
Duur 2 dagen
 • Opleiding

 • Praktisch

 • Aanvullende programma's

 • STAP

 • Training data

Over de opleiding

Ook in deze training gaan we in op de vier assen IQ-EQ-PhQ-SQ. Ken jezelf, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied en weet wat je drijft. Pas als dat goed wordt gerealiseerd is het mogelijk naar anderen te kijken en anderen te beïnvloeden (ongeacht of dit coachen, managen of ieder ander 1 op 1 contact is).

Innerlijke balans in beeld

Tijdens deze training zullen bekende- en minder bekende theorieën omtrent analytische psychologie van Carl Jung gecombineerd worden waarbij we praten over de ‘archetypecombinaties’. Om alles samen te brengen gebruiken we een combinatie van deze theorie met elementen van het Development Compass. Vergelijk het met een thermometer: dit geeft aan hoe het met jouw innerlijke balans gesteld is.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere de volgende elementen aan bod:

 • Carl Jung en de analytische psychologie
 • Typenpsychologie
 • Development Compass – balansgebieden & Competenties
 • Archetypecombinaties (natuurlijke kracht-schaduw)
 • Analytische coaching – de regelkring in kaart

Toetsing

Het praktijkgerichte karakter van de Masterclass wordt gekenmerkt door de toetsing door middel van het schrijven van een referaat. Daarnaast kan de docent presentaties en/of aanvullende opdrachten vragen.

Diplomering

De Masterclass is NVAO geaccrediteerd. De opleiding wordt afgesloten met een Masterclass certificaat en bijbehorende silver Edu badge inclusief vermelding in het register.

Blended learning

De basering op de vier assen heeft tijdens deze training ook met de PhQ as te maken (de fysieke quotiënt). We zullen tijdens deze training dan ook een mengeling opzoeken van fysieke componenten gecombineerd met theorie. Het tastbaar maken van datgene we behandelen. We doen dit op een unieke locatie in de Belgische Ardennen, 2 uur rijden van Breda. Door het volledig onderdompelen van de deelnemers heeft de training aanzienlijk meer impact dan 2 losse trainingsdagen.

Locatie

Castel de Pont-à-Lesse, Dinant. Dit voormalige ‘Château de la Lesse’ is één van de vele burchten en kastelen in de vallei van de Haute Meuse. Deze prachtige locatie zal volop benut worden door het gebruik van 25 hectare natuurpark wat bij het hotel hoort. Elke deelnemer heeft een individuele kamer met eigen badkamer. De dagen zijn volledig verzorgd (ontbijt, lunch, diner) door het team van Guest House Hotel.

Kosten

Het 2-daagse Persoonlijk Leiderschap programma wordt aangeboden voor €1.309,83. Dit is exclusief literatuur, locatie kosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op of download de brochure. Het is tegen een meerprijs van ongeveer €90,- excl. BTW een nacht extra te reserveren voorafgaand aan de training zodat je ’s ochtends tijdig op locatie bent.

Diplomering

Deze Masterclass is NVAO geaccrediteerd. De opleiding wordt afgesloten met een Masterclass certificaat en bijbehorende silver Edu badge inclusief vermelding in het register.

Aanvullend aanbod

Naast de training ‘Innerlijke balans in beeld’ brengen we nog meer trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap.

 • Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching – lees meer
 • Vitaliteit –  lees meer
 • Multi Masterclass Leadershiplees meer

Combinatie

Het is mogelijk om de verschillende persoonlijk leiderschap trajecten als combinatie programma te volgen. De combinatie van deze trainingen geeft je een unieke kijk op persoonlijkheidsanalyse en zijn naadloos op elkaar aangesloten. Neem voor een dergelijk traject contact op met het onderwijsbureau en ontvang een aantrekkelijke pakketprijs.

STAP-budget

Als erkend STAP opleider vallen al onze opleidingsproducten onder het STAP aanbod. Lees hier meer informatie omtrent het STAP-budget. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je gebruik gaat maken van het STAP-budget. Mocht je aanvraag worden afgekeurd mag je de inschrijving kosteloos annuleren.

Roosterdata zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Indien het STAP-budget gebruikt gaat worden zitten er voorwaarden aan hoe ver een training in de toekomst mag liggen. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op de STAP informatie pagina.

2023

12 t/m 13 september 2023

2024

10 t/m 11 september 2024

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs