Masterclass Persoonlijk leiderschap (2-daagse)

Home /  Masterclasses /  Masterclass Persoonlijk leiderschap (2-daagse)

Persoonlijk leiderschap – Innerlijke balans in beeld

Deze Masterclass helpt je ontdekken wat je doet, waarom je het doet, waarom sommige dingen makkelijk- en andere dingen moeilijk gaan en ontdekken waar jouw natuurlijke kracht zit. Dit 2-daagse programma (incl. 2 overnachtingen) vormt een mooie verdieping op de theorie die in de 3-daagse training Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching (ZLC) is gevolgd maar ook op zichzelf staand een verrijking op het gebied van Persoonlijk Leiderschap.

Waar we in de 3-daagse ZLC vooral in gaan op de combinatie van vitaliteit en persoonlijke effectiviteit, maken we in deze training een deep dive gebaseerd op de theorieën van Jung. We gaan op zoek naar je positieve- en negatieve drijfveren om zo te leren focussen op datgeen dat je zowel privé als professioneel verder helpt. Waar je je van bewust bent, daar kun je wat mee doen!

Start september
Plaats Belgische Ardennen
Investering €1.375,32 (excl. BTW, literatuur- en verblijfkosten)
Duur 2 dagen
 • Opleiding

 • Praktisch

 • Aanvullende programma's

 • Training data

 • Ervaringen

Over de opleiding

Ook in deze training gaan we in op de vier assen IQ-EQ-PhQ-SQ. Ken jezelf, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied en weet wat je drijft. Pas als dat goed wordt gerealiseerd is het mogelijk naar anderen te kijken en anderen te beïnvloeden (ongeacht of dit coachen, managen of ieder ander 1 op 1 contact is).

Innerlijke balans in beeld

Tijdens deze training zullen bekende- en minder bekende theorieën omtrent analytische psychologie van Carl Jung gecombineerd worden waarbij we praten over de ‘archetypecombinaties’. Om alles samen te brengen gebruiken we een combinatie van deze theorie met elementen van het Development Compass. Vergelijk het met een thermometer: dit geeft aan hoe het met jouw innerlijke balans gesteld is.

Onderwerpen

Tijdens de training komen onder andere de volgende elementen aan bod:

 • Carl Jung en de analytische psychologie
 • Typenpsychologie
 • Development Compass – balansgebieden & Competenties
 • Archetypecombinaties (natuurlijke kracht-schaduw)
 • Analytische coaching – de regelkring in kaart

Toetsing

Het praktijkgerichte karakter van de Masterclass wordt gekenmerkt door de toetsing door middel van het schrijven van een referaat. Daarnaast kan de docent presentaties en/of aanvullende opdrachten vragen.

Diplomering

De Masterclass is onderdeel van een door de NVAO geaccrediteerde master. De opleiding wordt afgesloten met een Masterclass certificaat en bijbehorende silver Edu badge inclusief vermelding in het register.

Blended learning

De basering op de vier assen heeft tijdens deze training ook met de PhQ as te maken (de fysieke quotiënt). We zullen tijdens deze training dan ook een mengeling opzoeken van fysieke componenten gecombineerd met theorie. Het tastbaar maken van datgene we behandelen. We doen dit op een unieke locatie in de Belgische Ardennen, 2 uur rijden van Breda. Door het volledig onderdompelen van de deelnemers heeft de training aanzienlijk meer impact dan 2 losse trainingsdagen.

Locatie

Castel de Pont-à-Lesse, Dinant. Dit voormalige ‘Château de la Lesse’ is één van de vele burchten en kastelen in de vallei van de Haute Meuse. Deze prachtige locatie zal volop benut worden door het gebruik van 25 hectare natuurpark wat bij het hotel hoort. Elke deelnemer heeft een individuele kamer met eigen badkamer. De dagen zijn volledig verzorgd (ontbijt, lunch, diner) m.u.v. extra drankjes aan de bar.

Kosten

Het 2-daagse Persoonlijk Leiderschap programma wordt aangeboden voor €1.375,32. Dit is exclusief literatuur, locatie kosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op of download de brochure.

Aanvullend aanbod

Naast de training ‘Innerlijke balans in beeld’ brengen we nog meer trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap.

 • Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching – lees meer
 • Vitaliteit –  lees meer
 • Multi Masterclass Leadershiplees meer

Combinatie

Het is mogelijk om de verschillende persoonlijk leiderschap trajecten als combinatie programma te volgen. De combinatie van deze trainingen geeft je een unieke kijk op persoonlijkheidsanalyse en zijn naadloos op elkaar aangesloten. Neem voor een dergelijk traject contact op met het onderwijsbureau en ontvang een aantrekkelijke pakketprijs.

Roosterdata zijn onder voorbehoud van wijzigingen

2024

10 t/m 11 september 2024, inclusief twee overnachtingen

Ik heb de Personal Leadership & Coaching en de opvolgingen daarvan als losse modules gevolgd. Ik vond ze uiterst leerzaam. Ze hebben mij inzichten gegeven over mezelf, maar ook over de inschatting van karakter/gedrag van de mensen om mij heen. Hierdoor ben ik veel beter in staat om communicatief vaardiger te handelen. Ik raad iedereen aan om deze modules te volgen, want het is ook nog ‘ns heel erg leuk.

– Sebastiano Zafarana

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs
PIO