Masterclass Leadership

Home /  Masterclasses /  Masterclass Leadership

Leadership

“Wat maakt een goede leider?”. De blijvende zoektocht naar het antwoord op deze vraag heeft steeds meer duidelijk gemaakt dat er veel verschillende invalshoeken zijn en dat er eigenlijk geen eenduidig antwoord is te geven. Wel zijn mensen geneigd hier vanuit een emotionele invalshoek naar te kijken.

In de meest gangbare literatuur wordt leiderschap omschreven als het meekrijgen van mensen om de doelen van de leider te realiseren. In de jaren na de industriële revolutie is dit steeds meer gaan leven in het bedrijfsleven. De opkomst van grotere bedrijven en de toenemende invloed van de medewerkers in deze bedrijven heeft een boost gegeven aan het denken over leidinggeven. In deze Masterclass gaan we in 4 dagen aan de slag met verschillende theorieën rondom leiderschap. Hierbij kijken we naar de niveaus van leiderschap, verschillende stromingen, organisatorische uitdagingen analyseren en vertalen naar eigen ontwikkelbehoeften en motivatiefactoren van medewerkers analyseren.

STAP-budget van toepassing
Plaats Utrecht
Investering €2.411,46 (excl. BTW, literatuur- en verblijfkosten)
Duur 4 dagen
 • Opleiding

 • Praktisch

 • Aanvullende programma's

 • STAP

 • Training data

Over de opleiding

De basis van deze module is los te komen van het eigen waardebegrip en de eigen normen en waarden. Pas dan kan er objectief naar het begrip leiderschap gekeken worden om te onderscheiden wat de essentie van leiderschap is. Vervolgens kan de vraag gesteld worden: Wat zijn algemene kenmerken van leiderschap? Wat is situationeel bepaald? Leiderschap wordt bekeken vanuit 4 verschillende perspectieven: vanuit de leider zelf, het team, de organisatie en het bedrijfsleven/de samenleving. We interpreteren dit als een concentrisch model waarbij we op elk niveau onderhevig zijn aan de veranderingen rondom ons. In deze module ga je aan de slag met je eigen leiderschap in je huidige of toekomstige rol. Jouw leiderschapskwaliteiten en opportuniteiten voor verdere ontplooiing worden onderzocht en verwerkt binnen de vierdelige context van leiderschap: jezelf, het team, de organisatie en het bedrijfsleven/de samenleving. Leiderschapsontwikkeling start bij het individu. De Masterclass Leadership heeft hierdoor veel raakvlakken met de Masterclasses ‘Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching’ en ‘Persoonlijk leiderschap – Innerlijke balans in beeld’.

Toetsing

Het praktijkgerichte karakter van de Masterclass wordt gekenmerkt door de toetsing door middel van het schrijven van een onderzoekspaper. Daarnaast kan de docent presentaties en/of aanvullende opdrachten vragen. Om gedegen onderzoek uit te voeren maakt een digitale sessie omtrent Methoden & Technieken van onderzoek deel uit van de Masterclass.

Diplomering

De Masterclass is NVAO geaccrediteerd. De opleiding wordt afgesloten met een Masterclass certificaat en bijbehorende silver Edu badge inclusief vermelding in het register.

Locatie

De Masterclass Leadership vindt plaats in Vianen. Tevens is het mogelijk om (vanaf 6 deelnemers) een Masterclass als incompany training aan te bieden, indien gewenst bij de deelnemers op locatie. Neem voor incompany trajecten contact met ons op.

Collegetijden

Maandagmiddag en maandagavond (11:00 uur – 21:00 uur). In de ochtend vinden er consultatiebijeenkomsten plaats. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlands- en Engelstalige literatuur. Alle lessen worden verzorgd in het Nederlands.

Kosten

De Masterclass Leadership wordt aangeboden voor €2.411,46 BTW vrij. Dit is exclusief literatuur- en locatie kosten. Neem voor een volledig kostenoverzicht contact met ons op of download de brochure.

Diplomering

Deze Masterclass is NVAO geaccrediteerd. De opleiding wordt afgesloten met een Masterclass certificaat en bijbehorende silver Edu badge inclusief vermelding in het register.

Uitbreiding Masterclass

Het is mogelijk om een combinatie van verschillende Masterclasses te volgen die een logisch verband hebben met Leadership. Omdat het onderwerp leiderschap verband houdt met zo veel bedrijfskundige disciplines zijn er enkele mogelijkheden om deze Masterclass uit te breiden.

Mini Master Leadership & Vitaliteit

Dit programma bevat alle modules omtrent leiderschap én persoonlijk leiderschap die NLBA te bieden heeft. Er ontstaat een totaalplaatje van de verschillende aspecten die komen kijken bij het onderwerp leiderschap, dat aangevuld wordt met zelfmanagement. Hoe ga je om met je eigen vitaliteit op gebieden van slaap, stress, voeding & beweging.

Multi Masterclass Leadership:

Een combinatie van de modules Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching en de module Leadership. Door deze combinatie ga je dieper in op de 4-assen en wat iemands drijfveren en motivatoren te maken hebben met leiderschap.

Post-HBO Strategic Leadership & Change

Voor diegene die écht de diepte in wil op onderwerpen omtrent leiderschap, verandermanagement en strategie. Dit Post-HBO programma is een traject van een jaar wat daarna met één jaar uit te breiden is naar een volledige geaccrediteerde MBA.

STAP-budget

Als erkend STAP opleider vallen al onze opleidingsproducten onder het STAP aanbod. Lees hier meer informatie omtrent het STAP-budget. Op het inschrijfformulier kun je aangeven of je gebruik gaat maken van het STAP-budget. Mocht je aanvraag worden afgekeurd mag je de inschrijving kosteloos annuleren.

Roosterdata zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Indien het STAP-budget gebruikt gaat worden zitten er voorwaarden aan hoe ver een training in de toekomst mag liggen. Neem contact met ons op voor meer informatie of kijk op de STAP informatie pagina.

2023

Start februari 2023:

 • Methoden & Technieken van onderzoek – digitale sessie nader in te plannen
 • 13-02-2023 (14:00 – 21:00 uur)
 • 06-03-2023 (11:00 – 21:00 uur)
 • 20-03-2023 (11:00 – 21:00 uur)
 • 03-04-2023 (11:00 – 21:00 uur)

Start mei 2023:

 • Methoden & Technieken van onderzoek – digitale sessie nader in te plannen
 • 15-05-2023 (14:00 – 21:00 uur)
 • 05-06-2023 (11:00 – 21:00 uur)
 • 19-06-2023 (11:00 – 21:00 uur)
 • 03-07-2023 (11:00 – 21:00 uur)

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs