Master of Science Finance & Control (MSc) na AA

Home /  Masteropleidingen /  Master of Science Finance & Control (MSc) na AA

Het MSc Finance & Control fast-track i.c.m. AA titel

Met een Master of Science in Finance & Control op zak ben je een gewilde sparringpartner voor managers en directie. Je speelt een actieve rol bij het bewaken van ondernemingsdoelstellingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je bent in staat complexe vraagstukken op te lossen. Na afronding mag je de titel Master of Science (MSc) of Master Finance & Control (MFC) voeren.

Afgestudeerden die de AA titel dragen, of studenten van de AA Accountancy opleiding komen in aanmerking voor een aanzienlijk aantal vrijstellingen voor de Master Finance & Control. Hierdoor kan de opleiding in slechts 1 jaar + afstuderen worden afgerond. We kiezen voor een praktijkgericht insteek met veel actuele onderwerpen ingebracht door student en docent. Maar ook kiest NLBA ervoor om de toetsing van de kennis uit te voeren door het schrijven van papers en opdrachten binnen de eigen werkomgeving. Hierdoor kan je direct de opgedane kennis toepassen in je eigen functie / organisatie en heeft je opleiding een directe meerwaarde.

Start maart / oktober Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering €15.195,00
Duur 1,5 jaar, 19 contactdagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de opleiding

De doelstelling van de Master of Science in Finance & Control is tweeledig. Enerzijds het verdiepen van financiële kennis en anderzijds verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied. De focus ligt op gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken die spelen op het hogere niveau in een organisatie. Met deze master zet je de stap van functiegericht handelen naar oplossingsgericht denken. Je leert omgaan met problemen en uitdagingen die zich over verschillende disciplines uitstrekken. Dit stelt je in staat de vertaling en verbinding te maken naar de directie en andere leden van een managementteam. Daarnaast zet je vol in op je persoonlijke ontwikkeling en leiderschapskwaliteiten.

Vanuit de AA opleiding worden vrijwel alle vakken uit het 1e jaar van de opleiding vrijgesteld, met uitzondering van Corporate Finance. Daarnaast zijn er twee vakken waarvoor de deelnemer slechts een paper schrijft; Strategie & Beleid en Management Control & Information Systems.

Verdieping en verbreding

Training vindt plaats op het terrein van finance, strategie en management, maar ook op persoonlijkheidsontwikkeling en communicatie. Door kennisintegratie van diverse financiële en niet-financiële onderwerpen vorm je je een integraal beeld van de uitdagingen waar de financieel manager voor wordt gesteld.

Het is ook mogelijk om aansluitend aan het Master Finance & Control programma in slechts één jaar ook je MBA titel bij NLBA te behalen. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsmanagers via info@nlba.nl.

Perspectief

A-alumni met een achtergrond in assurance en een Master in Finance & Control zijn vaak actief als accountant-administratieconsulenten, financieel managers, auditors, en belastingadviseurs. Hun expertise maakt hen ook geschikt voor strategische rollen zoals CFO of financieel analist, en sommigen kiezen voor ondernemerschap door een eigen praktijk op te zetten. Deze veelzijdigheid in carrièremogelijkheden weerspiegelt hun brede kennisbasis en vaardigheden.

NVAO Accreditatie

De Master of Science in Finance & Control is NVAO-geaccrediteerd. Na de opleiding mag je de titel MSc of MFC voeren. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland. Wist je dat er veel misverstanden bestaan over het verschil tussen een WO-master en een professionele Master en dat dit verschil in het buitenland niet eens bestaat? We hebben dit typisch Nederlandse fenomeen uiteen gezet in een artikel over Master Accreditatie.

Jouw achtergrond

Je hebt een AA titel of bent student AA Accountancy / MKB.

Voordelen van de Master Finance & Control bij Netherlands Business Academy

Netherlands Business Academy biedt inhoudelijk sterke programma’s met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begeleiden al onze studenten persoonlijk en zijn in staat om onze programma’s af te stemmen op jouw werksituatie.

• NVAO geaccrediteerd
• De erkende MSc of MFC titel
• Nederlandstalig en praktijkgericht
• Klantvriendelijk en flexibel
• Inhoudelijke vakkennis op het hoogste niveau
• Gerenommeerde docenten
• Een boost in je persoonlijke ontwikkeling en netwerk
• Modulair af te nemen

Proefcollege

Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de les locatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Onderstaand zie je een overzicht van de opbouw van het programma van de Master of Science Finance & Control. Voor meer informatie kun je de brochure raadplegen.

Programma

Kick-off
• Module Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Module Methoden & Technieken van Onderzoek

• Module Corporate Finance
• Trends & Ontwikkeling bijeenkomst I

• Module Strategie & Beleid (alleen paper)
• Module Management Control & Information Systems (alleen paper)

• Module Leadership
• Module Verandermanagement
• Module Ethiek
• Trends & Ontwikkeling bijeenkomst II

Afstuderen
• Module Master Thesis Schrijven

Toelating

Om de Master Finance & Control fast-track te volgen beschik je over een afgeronde AA opleiding of bent student van de HBO A&A opleiding Accountancy / MKB. Daarnaast heb je minimaal drie jaar relevante werkervaring.

Duur en Studiebelasting

De Master of Science in Finance & Control fast-track duurt ongeveer 1,5 jaar en bestaat uit 19 contactdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren. Het is ook mogelijk om de opleiding in delen of volledig modulair af te nemen.

Collegedagen en -tijden

De colleges vinden plaats op maandagen. Voorafgaand aan de colleges werk je aan je opdrachten met je medestudenten en NLBA begeleider(s). Elke 1e lesdag van een nieuwe module is er geen consultatiesessie.

Ochtend: 11:00 – 13:00 uur consultatiesessie
Middag: 14:00 – 17:00 uur
Diner: 17:00 – 18:00 uur inbegrepen in de locatiekosten
Avond: 18:00 – 21:00 uur

Locaties

De Master of Science in Finance & Control wordt aangeboden in omgeving Utrecht.

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Kosten

De totale opleidingskosten bedragen € 15.195,00. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op. Betalen in termijnen is mogelijk.

De Master of Science in Finance & Control is ook in delen te volgen en te betalen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Titel en diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Master Finance & Control en mag je kiezen uit de titel Master of Science (MSc) of Master Finance & Control (MFC). Na het afronden van deze opleiding is het mogelijk om in fast-track ook je MBA titel te behalen binnen één jaar! Download voor meer informatie bij de MBA na MFC brochure of vraag eer informatie op via onze opleidingsmanager.

Levenlanglerenkrediet 

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

“Netherlands Business Academy is een top instituut! Niet alleen voor de werkende financiële, ook voor andere beroepen zijn er tal van interessante studies en masters die je zullen verrijken en een betere professional maken.”

– Bas de Boer 

“De opleiding Master of Science Finance & Control die ik heb gevolgd heeft een positieve impact gehad op mijn persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik zou deze opleiding zeker aanbevelen.

De vakken in de master zijn veelzijdig en bieden voor mij als Controller zowel verdieping als verbreding. De combinatie van de wetenschappelijke invalshoek toegepast op de praktijksituatie bij de eigen organisatie biedt echt een meerwaarde. De begeleiding vanuit NLBA vond ik erg prettig, altijd persoonlijk en meedenkend. Zeker omdat je de opleiding volgt naast een vaak al drukke baan is dit fijn.

Zo goed als alle vakken worden afgesloten met het schrijven van een paper waarbij een onderwerp uit eigen praktijk wordt behandeld. Tijdens het schrijven heb je contact met de medestudenten uit je consultatiegroep wat erg prettig is. Mooie bijkomstigheid is dat je daardoor ook voorbeelden ziet uit andere sectoren en organisaties. De afsluitende scriptie is veel werk waarbij je echt onderzoek uitvoert binnen de eigen organisatie. Hierbij leer je hoe je op een wetenschappelijke manier onderzoek doet en toepast op jouw praktijksituatie. Daarbij ervaar je hoe dat kan leiden tot waardevolle inzichten.”

– Rick Hamaker 

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
Dienst-uitvoering-onderwijs
PIO
CRKBO