MBA na MFC in één jaar

Home /  Masteropleidingen /  MBA na MFC in één jaar

Binnen een jaar je MBA-titel

Naast je Master Finance & Control opleiding bij NLBA ook je MBA behalen? Volg dan de executive MBA opleiding na MFC en wordt Master of Business Administration (MBA). Binnen een jaar heb je je MBA-titel. Het kan met dit speciale traject voor jou als Master Finance & Control (MFC of MSc).

Start Op aanvraag Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering maatwerk offerte
Duur 1 jaar
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de opleiding

Als alumnus van onze Master Finance & Control heb je gekozen voor onze filosofie ten aanzien van een studie op master niveau. Hierbij staan de volgende uitgangspunten centraal:

 • We leiden op voor management functies. Het gaat op dit niveau vooral over management-
  vaardigheden en kennis van andere vakgebieden.
 • Verbreding waarbij het eigen vakgebied in het geheel geplaatst wordt met andere disciplines. Hierdoor ben je beter in staat te communiceren in managementteams.
 • We bieden een optimale combinatie van werken en leren. Dit komt tot uitdrukking in de vorm van colleges en papers.
 • Er is veel persoonlijke aandacht. We proberen studenten optimaal te begeleiden en de studie zo efficiënt mogelijk aan te bieden.

Doorgroeien

Vooral het eerste punt is essentieel. De praktijk laat zien dat veel financials een centrale rol spelen in Managementteams. De financiële rol is vaak de nummer twee, steun en toeverlaat van de CEO/Algemeen directeur. Vanuit die positie is doorgroei mogelijk naar een algemene management rol.

MBA-titel

In de Master Finance & Control is er om die reden bewust veel aandacht voor de algemene managementvakken met de masterclasses Strategie en Beleid, inclusief Marketing, Sales en Leadership.

Wil jij ook de volgende stap zetten naar een algemene managementfunctie? Dan ken je de behoefte aan meer kennis over specifieke managementvakken. De MBA na MFC in één jaar voorziet in deze behoefte. Daarbij toont het behalen van de MBA-titel aan dat je niet alleen een specialist bent!

NVAO Accreditatie

De Master of Business Administration is NVAO-geaccrediteerd. Na de opleiding mag je de titel MBA voeren. Voor meer informatie over deze accreditatie en het systeem accreditaties in Nederland verwijzen wij naar de pagina over de NVAO. Wist je dat er veel misverstanden bestaan over het verschil tussen een WO-master en een professionele Master en dat dit verschil in het buitenland niet eens bestaat? We hebben dit typisch Nederlandse fenomeen uiteen gezet in een artikel over Master Accreditatie.

Het programma

Door de opzet van de opleidingen Master Finance & Control en de Master Business Administration is het mogelijk om het diploma Executive MBA in één jaar tijd te behalen. Er worden in basis vier modules van drie dagen aangeboden. Afhankelijk van het voortraject van de student kunnen hier nog een aantal modules aan toegevoegd moeten worden om de MBA te voltooien.

Basis modules:

• Operations Management & Kwaliteitszorg
• Human Resource Management
• Project Management
• Trends & Ontwikkeling bijeenkomst
• Persoonlijk leiderschap – 2 daagse Ardennen (vervolg Zelfmanagement, Persoonlijk Leiderschap & Coaching)

Mogelijk aanvullende modules:

• Leadership
• Management Control & Information Systems
• Marketing

Het programma wordt afgesloten met een managementgame. Je thesis heb je immers al geschreven tijdens de Master Finance & Control.

Vooropleiding en ervaring

Om binnen één jaar je MBA titel te kunnen behalen, heb je de Master Finance & Control afgerond bij Netherlands Business Academy. Lees hier alles over in de brochure.

Duur en studiebelasting

De MBA na MFC in één jaar bestaat uit minimaal 4 modules van 3 lesdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren. De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt gemiddeld 1 jaar (onder voorbehoud van rooster mogelijkheden).

Collegedagen en -tijden

De colleges vinden plaats op maandagen. Voorafgaand aan de colleges werk je aan je opdrachten met je medestudenten en NLBA begeleider(s). Elke 1e lesdag van een nieuwe module is er geen consultatiesessie.

Ochtend: 11:00 – 13:00 uur consultatiesessie
Middag: 14:00 – 17:00 uur
Diner: 17:00 – 18:00 uur inbegrepen in de locatiekosten
Avond: 18:00 – 21:00 uur

Locaties

De lessen voor de MBA na MFC in één jaar worden aangeboden in Vianen, omgeving Utrecht.

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruikgemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges zijn in het Nederlands.

Kosten

Omdat het MBA na MFC traject een maatwerk traject betreft worden de opleidingskosten vastgesteld in een offerte op maat. Gemiddeld bedraagt de opleidingsprijs €10.400,-. De prijzen zijn excl. literatuur, verblijfskosten en btw. Kies je in één keer voor beide titel trajecten kunnen wij een aantrekkelijk maatwerk voorstel opmaken.

Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

Titel/diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Master of Business Administration en de titel MBA.

Levenlanglerenkrediet 

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

“Ik heb twee masteropleidingen bij de Netherlands Business Academy gevolgd op aangeven van een relatie. De keuze voor deze opleiding was tweeledig: Nederlandstalige lessen en de kwaliteit van de opleidingen. Kwaliteit bestaat voor mij uit inhoud, professionele ondersteuning, toegankelijkheid van professionals en inbreng en enthousiasme van medestudenten. Iets wat binnen NLBA zeker is geborgd. Persoonlijk heb ik veel steun gehad aan de kritische constructieve en behulpzame adviezen van Jan van Zwieten en de dames van het onderwijsbureau, die tevens een enorme stimulans geven als je even vastzit in de planning.”

– Jurrien van den Hoff 

 

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO