Interview: Personal leadership & vitality

Home /  Blog

Interview: Personal Leadership & Vitality

Het échte verhaal achter de trainingen van NLBA. In een serie van interviews vragen wij studenten en deelnemers om hun ervaring met de verschillende trainingen en Masterclasses die wij bieden. Dit keer spreken we met Sebastiano Zafarana, senior partner success manager bij T-Mobile. Hij heeft de training Personal Leadership & Vitality (ook bekend als de Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching) gedaan in 2021.

Hi Sebastiano, kun je jezelf even kort voorstellen?

“Mijn naam is Sebastiano Zafarana, 45 jaar en inmiddels 13 jaar werkzaam bij T-Mobile (in 2009 begonnen bij Tele2). Ik werk met heel veel plezier bij T-Mobile, het bedrijf past écht heel goed bij mij en hoop nog jaren te kunnen en mogen blijven. Ik ben opgeleid tot zanger en heb dat jaren professioneel gedaan, maar wilde het onzekere leven achter me laten, dus heb ervoor gekozen om het zingen naast mijn werk bij T-Mobile te doen. Zo kan ik van beide walletjes snoepen 😉.”

groep zlc

(Sebastiano Zafarana tijdens de training: 3e van links)

Wat is de reden dat je op zoek bent gegaan naar een training / Masterclass en wat wilde je ermee bereiken?

“Via T-Mobile ontvangen medewerkers een opleidingsbudget. Ik sta altijd open voor zelfreflectie en wil dat blijven ontwikkelen. Dus ben ik op zoek gegaan naar een training die daarbij aansloot.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met NLBA?

“T-Mobile organiseert twee keer per jaar de ‘Learning weeks’, waarbij opleidingsinstellingen een sneak preview kunnen geven van hun trainingen. NLBA gaf een sneak preview over Personal Leadership & Vitality (trainingsvariant van de Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching. Speciaal binnen het leerbudget van T-Mobile mogelijk gemaakt. red.) en dit sprak mij enorm aan. Ik heb me direct na deze sessie ingeschreven voor de volledige training.”

Waarom heb je gekozen voor de training Personal Leadership & Vitality?

“Zie mijn eerdere opmerking over de ‘Learning weeks’ sessie. Daarbij vond ik Jan van Zwieten als trainer enorm inspirerend. Ik ben van mening dat je bij dergelijke “zelf reflectie” trainingen ook een klik moet voelen met de trainer en die voelde ik meteen heel sterk. Jan legde alles heel goed uit en kwam op mij over als iemand die heel goed wist waar hij het over had.”

En… hoe vond je het?

“De training was voor mij boven verwachting. Het was heel intensief en ik moet eerlijk bekennen dat dat ook wel zorgde voor black outs. Op sommige momenten sloeg ik de stof niet meer op. Maar wat ik heel fijn vond aan deze training was dat je door Jan werd uitgedaagd om jezelf te overtreffen! Inhoudelijk wil ik niet teveel verklappen, maar de combinatie van DISC en MBTI was voor mij een “eye opener”. Ik had vaker trainingen gevolgd die vergelijkbaar zijn met DISC, maar nog nooit werd er zo diep ingezoomd op het profiel dat uit de test rolde. Je leerde jezelf en de mede studenten daarom heel goed kennen, met als gevolg dat je gebruik kon maken van elkaars krachten om hogere doelen te bereiken. Dat gebeurde ook al meteen binnen de training. Ik heb dingen gedaan die ik zonder de hulp van mede studenten nooit had gedaan!”

Je hebt ondertussen al aardig wat mensen naar deze training doorverwezen, waarom?

“Omdat ik gewoon heel erg enthousiast ben! Ik heb zelfs mijn partner aangespoord om de training te volgen en het grappige is dat we samen de geleerde stof toepassen in ons privé leven. Dit gebeurt op organische wijze hoor, niet obsessief haha, maar we lachen er samen geregeld om als we iemand beoordelen op zijn profiel. Ik vind deze training overigens uiterst geschikt om met je team te doen. Ik ben ervan overtuigd dat je elkaar vervolgens goed kan helpen om als team succesvoller te zijn!”

Wil je nog iets kwijt?

“Alles wat hierboven geschreven staat is heel gaaf, maar zonder leuke medewerkers wordt het natuurlijk helemaal niks. Het team van NLBA is waanzinnig! Stuk voor stuk leuke en lieve mensen en enorm begaan met de studenten. Ze staan open voor feedback en nemen dit ook uiterst serieus, waardoor ze bijvoorbeeld in sommige gevallen flexibel omgaan met de planning. Dit zorgt voor een goede sfeer binnen de groep.”

 

Vanuit de redactie

Het enthousiasme van Sebastiano spat er van af. Daarom waren we ook niet verbaasd dat hij volgende maand deel neemt aan de 2-daagse vervolg training Persoonlijk Leiderschap – Innerlijke balans in beeld. Enthousiast geworden door dit interview met Sebastiano? Lees hier meer over de Masterclasses en trainingen van Netherlands Business Academy.

Waarom NLBA?
  • Geaccrediteerde opleidingen
  • Persoonlijke aandacht en maatwerk
  • Nederlandstalig, academisch onderwijs
  • Praktijkgerichte aanpak
  • Groot netwerk alumni
  • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod