Personal Leadership & Vitality

Home /  Personal Leadership & Vitality

Personal Leadership & Vitality

Deze training helpt je ontdekken wat je doet, waarom je het doet, waarom sommige dingen makkelijk- en andere dingen moeilijk gaan en ontdekken waar jouw natuurlijke kracht zit.

Veel mensen presteren vooral goed op het gebied van kennis en kunde (Intelligence Quotiënt – IQ). Al iets minder houden we ons bezig met kennis van de emotionele aspecten (Emotional Quotiënt – EQ) en de energie (Physical Quotiënt – PhQ). Maar zelfs als er een redelijke balans is tussen die drie assen dan ontbreekt vaak nog de drive om tot actie te komen. Dit wordt bepaald door de 4de as; de sense, de ”meaning” (Sense Quotiënt – SQ). Een unieke training Persoonlijk leiderschap en Zelfmanagement biedt hierin uitkomst. Dit programma is zowel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling als voor teamontwikkeling in te zetten.

Plaats Belgische Ardennen
Investering €2.000,- (BTW vrij)
Duur 3,5 dag
 • Opleiding

 • Locatie

 • Praktisch

 • Meer persoonlijk leiderschap

 • Data

Over de opleiding

Deze training  gaat in op de basis van de vier assen IQ-EQ-PhQ-SQ. Ken jezelf, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied en weet wat je drijft. Pas als dat goed wordt gerealiseerd is het mogelijk naar anderen te kijken en anderen te beïnvloeden (ongeacht of dit coachen, managen of ieder ander 1 op 1 contact is). Ben je jezelf bewust van je eigen drijfveren, je eigen motivatoren, je eigen sterke en zwakke punten, je eigen karakter, je manier van communiceren, en van de je wijze waarop je overkomt? Omgekeerd biedt inzicht in de drie assen ook begrip voor anderen en vergroting van het eigen empathisch vermogen.

Het is van het grootste belang inzicht te hebben in jezelf om eigen valkuilen te onderkennen. De deelnemers leren hierbij vooral dat de persoonlijke ontwikkeling essentieel is, hoewel wij ons veelal focussen op aangeleerd gedrag. Ook alle gebeurtenissen en invloeden van buiten die hierop betrekking hebben spelen daarbij een rol. Net als bij de systemische benadering wordt de deelnemers gevraagd betrokkenen in kaart te brengen die een rol spelen en hebben gespeeld in hun ontwikkeling. Deelnemers worden geacht deze inzichten te gebruiken om onderlinge relaties en de invloeden daarvan te analyseren.

Masterclass

De trainingen op gebied van persoonlijk leiderschap zijn te volgen zonder instroomeisen. De trainingen worden echter ook op academisch niveau aangeboden in de vorm van Masterclasses. Beschik je over een afgerond HBO diploma dan kun je voor de Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching kiezen of voor de Masterclass Persoonlijk leiderschap – Innerlijke balans in beeld. De te behandelen onderwerpen zijn hierin gelijk, maar we gaan het onderwerp op academisch niveau aan met elkaar. Na afronding ontvang je dan ook een Masterclass certificaat met de bijbehorende studiepunten.

Locatie

Castel de Pont-à-Lesse, Dinant. Dit voormalige ‘Château de la Lesse’ is één van de vele burchten en kastelen in de vallei van de Haute Meuse. Deze prachtige locatie zal volop benut worden door het gebruik van 25 hectare natuurpark wat bij het hotel hoort. Elke deelnemer heeft een individuele kamer met eigen badkamer. De dagen zijn volledig verzorgd (ontbijt, lunch, diner) door het team van Guest House Hotel.

Het is vanaf 6 deelnemers ook mogelijk deze training op een locatie in Nederland te organiseren. Neem hiervoor contact op met het onderwijsbureau.

Arrangement

De hotelovernachtingen zijn inbegrepen in de totaalprijs van deze training evenals het ontbijt, lunch en diner. Tijdens de training verzorgen wij koffie/thee en water. Het is tegen een meerprijs mogelijk de avond voorafgaand aan de training te arriveren.

Kosten

Kosten van de training zijn €2.000,- BTW vrij.

Startgarantie

Wij geven startgarantie vanaf 6 deelnemers. Mocht de training om deze reden niet door kunnen gaan zal samen met de deelnemer gezocht worden naar een alternatief, of zal de inschrijving geannuleerd worden en eventuele betalingen gerestitueerd.

Aanvullend aanbod

Naast de training ‘Innerlijke balans in beeld’ brengen we nog meer trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap.

 • DISC (entry) – lees meer
 • Persoonlijk leiderschap – Innerlijke balans in beeld (expert) – lees meer

Combinatie

Het is mogelijk om de verschillende persoonlijk leiderschap trajecten als combinatie programma te volgen. De combinatie van deze trainingen geeft je een unieke kijk op persoonlijkheidsanalyse en zijn naadloos op elkaar aangesloten. Neem voor een dergelijk traject contact op met het onderwijsbureau en ontvang een aantrekkelijke pakketprijs.

2023

Nog niet bekend

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO
PIO