DISC

Home /  DISC

DISC

DISC is een veelgebruikte tool om in te zetten wanneer we het hebben over persoonlijkheid. Met DISC breng je gedragsvoorkeuren in kaart die worden weergegeven in 4 stijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. We brengen tijdens deze training jouw profiel in beeld, wat jouw profiel zegt over jouw interactie met andere profielen en we gaan in op het principe stijlflexibiliteit.

We hebben het hier over gedrag, belangrijk is te onderkennen dat je verschillende soorten gedrag kan laten zien in verschillende situaties. Tijdens eerste trainingsdag heb je jouw DISC voorkeursprofiel in kaart gebracht en een eerste inzicht verkregen in waarom sommige profielen botsen of juist goed samengaan. Op dag 2 verdiepen we de opgedane kennis en passen deze toe op teams. Dit kan het team zijn waar je leiding aan geeft, waarin je werkt of zelfs jouw voetbalteam. Wat doet groepsdynamiek met het gedrag dat je laat zien, hoe interacteren de verschillende profielen met elkaar en wat is de invloed van deze gedragsvoorkeuren op het teamproces. We gaan ook oefenen met stijlflexibiliteit. Gedrag staat niet vast, ben jij jezelf voldoende bewust van het profiel van jouw gesprekspartner om hierop te kunnen acteren?

Plaats Breda, Dordrecht, Utrecht
Investering €999,- (BTW vrij)
Duur 2 dagen
 • Opleiding

 • Locatie

 • Praktisch

 • Meer persoonlijk leiderschap

 • Data

Over de opleiding

DISC is slechts een tool om gedragsvoorkeuren in kaart te brengen. We benadrukken tijdens deze training dan ook de verschillende soorten gedrag die je kan laten zien en hoe je deze optimaal inzet om je doel te bereiken. Waarom zitten sommige profielen in je allergie en zijn sommige juist motivatoren? Hoe reageren bepaalde profielen onder druk en hoe kan je daar op anticiperen?

Vervolg

Mocht je na het volgen van deze training meer willen kan je doorstromen naar de advanced training: Personal Leadership & Vitality. In deze 3-daagse training gaan we nóg dieper in op DISC, maar gaan we ook jouw karakter profiel in kaart brengen met de tool MBTI en kijken naar het samenspel tussen deze twee profielen.

Locatie

Deze training wordt op verschillende locaties gegeven en kan vanaf 6 deelnemers zelfs bij u op locatie gegeven worden. De vaste leslocaties zijn Breda, Utrecht en Dordrecht. Wanneer wij trainingsdata bekend maken zal de locatie hierbij vermeld staan, wijzigingen zijn onder voorbehoud mogelijk in overleg met de deelnemer.

Arrangement

Tijdens de training verzorgen wij koffie/thee en water. Trainingen die overdag plaatsvinden zijn inclusief lunch. Avondtrainingen zijn inclusief diner tenzij anders vermeld.

Kosten

Kosten van de training zijn €999,- (BTW vrij). Literatuur is voor deze dag niet verplicht maar optioneel af te nemen. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

Startgarantie

Wij geven startgarantie vanaf 6 deelnemers. Mocht de training om deze reden niet door kunnen gaan zal samen met de deelnemer gezocht worden naar een alternatief, of zal de inschrijving geannuleerd worden en eventuele betalingen gerestitueerd.

Aanvullend aanbod

Naast de DISC training brengen we nog meer trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap.

 • Personal Leadership & Vitality (advanced)lees meer
 • Persoonlijk Leiderschap – Innerlijke balans in beeld (expert) – lees meer
 • Masterclass Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching – lees meer
 • Masterclass Vitality –  lees meer

Combinatie

Het is mogelijk om de verschillende persoonlijk leiderschap trajecten als combinatie programma te volgen. De combinatie van deze trainingen geeft je een unieke kijk op persoonlijkheidsanalyse en zijn naadloos op elkaar aangesloten. Neem voor een dergelijk traject contact op met het onderwijsbureau en ontvang een aantrekkelijke pakketprijs.

2024

Trainingsdata op aanvraag of vanaf 6 deelnemers incompany op datum naar keuze.

 

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs
PIO