In the spotlight: Master of Science Finance & Control

Home /  Blog

In the spotlight: Finance & Control

Elke maand zetten we één opleidingsrichting in de schijnwerpers. In de maand augustus: alles wat je wil weten over de opleiding… Master of Science Finance & Control!


Over de opleiding

De doelstelling van de Master Finance & Control is tweeledig. Enerzijds het verdiepen van financiële kennis en anderzijds verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied. De focus ligt op gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken die spelen op het hogere niveau in een organisatie. De bedrijfskundige focus stelt je in staat de vertaling en verbinding te maken naar de directie en andere leden van een managementteam. Met de praktische toepassing door middel van het schrijven van papers zet je alle opgedane kennis direct in binnen jouw organisatie, een win-win voor jou én je werkgever!


Titel MSc / MFC

Bij het afstuderen aan de master wordt de student voor een (lastige) keuze gesteld: welke titel ga je dragen? De Master Finance en Control (MFC) of Master of Science Finance & Control (MSc). Beide titels hebben hun eigen waarde en het is dan ook zeer wisselend voor welke onze afstudeerders kiezen. Het mooie is wel: door het volgen van een doorstroom traject bestaande uit 3 modules kan je ook die 2e titel behalen. En voor diegene die toch op bedrijfskundig gebied een 2e titel voor ogen hebben is er een prachtig éénjarig maatwerk traject genaamd MBA na MFC.


Samenwerking 

Al enkele jaren hebben NIVE opleidingen en NLBA een samenwerking voor deze Master. Alle HOFAM studenten komen in aanmerking voor een verkort programma doordat de HOFAM vrijstellingen geeft voor vrijwel het gehele eerste jaar van de opleiding. Een Master titel in 1,5 jaar, het kan dus!


Wat zeggen de studenten over deze opleiding?

Tony Malhoe student Master Finance & Control jaargang 2021:  Een jaar na het afronden van mijn HOFAM opleiding, wilde ik verder studeren. Via NLBA is het mogelijk om de MFC verkort te volgen, dit is voor mij de ideale oplossing. De tentaminering vindt voornamelijk plaats via papers, dus mijn opgedane kennis kan ik gelijk toepassen op mijn bedrijf. Doordat er tijdens de opleiding wordt gewerkt met consultatiegroepen, heb ik toch het idee dat ik deze opleiding samen met een groep volg. In deze groep kun je jezelf optrekken aan de rest van de groep, waardoor de studie leuker en leerzamer wordt.”


Meer informatie

Wil je meer weten over deze opleiding of heb je interesse in het volgen van deze Master? Download hier de brochure of meldt je aan voor één van onze proefcolleges.

Waarom NLBA?
  • Geaccrediteerde opleidingen
  • Persoonlijke aandacht en maatwerk
  • Nederlandstalig, academisch onderwijs
  • Praktijkgerichte aanpak
  • Groot netwerk alumni
  • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod