Master of Business Administration (MBA)

Home /  Masteropleidingen /  Master of Business Administration (MBA)

De Nederlandstalige bedrijfskundige MBA.

Als goede general manager ben je van alle markten thuis. Je beschikt over een helikopterview. Naast algemene kennis, vraagt de managersrol ook om leiderschapskwaliteiten. Met de Nederlandstalige MBA opleiding verscherp je jouw eigen integrale kritische blik zoals die van een general manager mag worden verwacht.

Start maart / oktober Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering €23.731,69
Duur 2,5 jaar, 40 contactdagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de MBA opleiding

Deze MBA opleiding behandelt uiteenlopende bedrijfskundige vakgebieden. Je krijgt inzicht in bedrijfsprocessen, verandermanagement, marktontwikkelingen, beleid en strategie. Naast de vakinhoudelijke kennis die uitgebreid aan bod komt, word je ook getraind op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en (persoonlijk) leiderschap.

De praktijkgerichte aanpak van de opleiding laat je vanuit diverse invalshoeken naar situaties kijken waarbij je leert omgaan met problemen die zich over de verschillende disciplines uitstrekken. Daarbij zet je de stap van functiegericht handelen naar oplossingsgericht denken.

De verschillende modules sluit je af met een paper die je schrijft vanuit je eigen werksituatie. Hierdoor kun je de theorie direct in de praktijk toepassen.

NVAO Accreditatie

De Master of Business Administration is NVAO-geaccrediteerd. Na de opleiding mag je de titel MBA voeren. Voor meer informatie over deze accreditatie en het systeem accreditaties in Nederland verwijzen wij naar de pagina over de NVAO.

Jouw achtergrond

Je hebt al een HBO-opleiding afgerond als je begint aan deze opleiding. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring. Je bent doorgegroeid vanuit een vakdiscipline, zoals logistiek, techniek of sales. Met deze MBA maak je je ambities waar om de volgende stap te zetten in je carrière.

Voordelen van de MBA bij Netherlands Business Academy

Netherlands Business Academy is een kleinschalig opleidingsinstituut met inhoudelijk sterke programma’s. We zijn in staat persoonlijke aandacht te geven, denken flexibel met je mee en stemmen inhoud af op jouw werkervaring en persoonlijke situatie.

– NVAO-geaccrediteerde opleiding
– Inhoudelijke vakkennis op het hoogste niveau
– Een boost in je persoonlijke ontwikkeling
– Uitbreiding van je netwerk
– Een erkend diploma en titel
– Nederlandstalig

Proefcollege

Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.


Opbouw van het programma van de Master of Business Administration (MBA):

Kick-off
• Module Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Module Methoden & Technieken van Onderzoek

• Module Finance, Management & Control
• Module Operations Management & Kwaliteit
• Module Human Resource Management
• Module Project Management
• Module Marketing

• Module Strategie & Beleid
• Module Management Control & Information Systems

• Module Leadership
• Module Verandermanagement
• Module Ethiek

Afstuderen
• Module Master Thesis Schrijven

Toelating

Om de MBA opleiding Master of Business Administration te volgen beschik je over minimaal een HBO-diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, maak je ook kans op toelating. Tijdens een intakegesprek wordt dit getoetst. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Duur en Studiebelasting

De Master of Business Administration (MBA) duurt 2,5 jaar en bestaat uit 40 contactdagen. Buiten de college-uren moet je rekenen op een studiebelasting van gemiddeld tien uur per week.

Collegedagen en -tijden

De colleges vinden om de week plaats op maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend zijn er begeleide werkcolleges. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en geef je feedback op elkaars werk.

Locaties

De Master of Business Administration (MBA) wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Titel en diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Master of Business Administration en de titel MBA.

Accreditatie

De Master of Business Administration (MBA) is NVAO geaccrediteerd. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland.

Kosten

De totale opleidingskosten bedragen € 23.731,69. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw.  Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy.

De opleiding Master Business Administration (MBA) is ook in delen te volgen en te betalen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

Ik had deze studie graag eerder in mijn loopbaan willen volgen”
– Paul du Crocq

Perfecte match voor werknemers met een drukke baan! Flexibiliteit staat hoog in het vaandel. Goede afwisseling in vakinhoudelijke kennis & praktijk. Fijne docenten die humor weten te waarderen. Niveau past goed bij de belofte. Prima locatie en voorzieningen.”
– Fatma Coban

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO