Financiering van uw MBA CHC

Home /  Financiering van uw MBA CHC

Financieringsmogelijkheden

Bijdrage van uw werkgever

Niet alleen uzelf, maar ook uw werkgever profiteert ervan als u een studie gaat volgen. Veel werkgevers zien daarom het belang in van scholing voor hun medewerkers. Het is dus mogelijk dat uw werkgever u wil en kan helpen bij het financieren van uw studie.

Wanneer de instelling waar u voor werkt valt onder een cao is het verstandig om na te gaan welke afspraken er zijn gemaakt over het volgen van een opleiding. In veel cao’s zijn afspraken gemaakt over de vergoeding voor het volgen van een opleiding. Kijk op de website van FNV voor een overzicht van alle cao’s in Nederland.

Studiefinanciering via lening bij DUO

Wilt u een opleiding gaan volgen en heeft u recht op studiefinanciering? Lenen bij de overheid via DUO is dan het voordeligst (nu max. 2,74%). Kijk of u aan de voorwaarden voldoet op de site van DUO.

Levenlanglerenkrediet

Heeft u geen recht (meer) op studiefinanciering? Bent u jonger dan 55 jaar? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor het levenlanglerenkrediet, eveneens via DUO, om tegen gunstige voorwaarden (max. 2,74%) het collegegeld te betalen.

Het levenlanglerenkrediet kan worden gebruikt voor een wettelijk erkende opleiding in het hoger onderwijs. U moet de lening binnen 15 jaar terugbetalen. De hoogte van de aflossing is afhankelijk van uw inkomen. De aflossing gaat in op 1 januari na het afronden van de studie. Kijk naar de voorwaarden: Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

Cultuurlening

Voor professionals in de culturele sector. Ook hier gelden weer bepaalde voorwaarden. Mocht u overwegen van deze mogelijkheid gebruik te maken (2019: 3% rente, aflossen in vijf jaar in de vorm van een annuïteit), maak dan een afspraak met Renate Timmer, adviseur bij Cultuur-Ondernemen. Bij iedere aanvraag wordt gekeken naar de persoonlijke situatie van de aanvrager. Kerkstraat 204, 1017 GV Amsterdam +31 20 530 59 28 (ma, di, do, vr).

U kunt wellicht de verschillende mogelijkheden combineren, afhankelijk van uw situatie.