Master of Science Finance & Control (MSc)

Home /  Masteropleidingen /  Master of Science Finance & Control (MSc)

De flexibele financiële Masteropleiding.

Met een Master of Science in Finance & Control op zak ben je een gewilde sparringpartner voor managers en directie. Je speelt een actieve rol bij het bewaken van ondernemingsdoelstellingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je bent in staat complexe vraagstukken op te lossen. Na afronding mag je de titel Master of Science (MSc) of Master Finance & Control (MFC) voeren.

Start maart / oktober Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering €23.731,69
Duur 2,5 jaar, 39 contactdagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de opleiding

De doelstelling van de Master of Science in Finance & Control is tweeledig. Enerzijds het verdiepen van financiële kennis en anderzijds verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied. De focus ligt op gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken die spelen op het hogere niveau in een organisatie.

Met deze master zet je de stap van functiegericht handelen naar oplossingsgericht denken. Je leert omgaan met problemen en uitdagingen die zich over verschillende disciplines uitstrekken.

Dit stelt je in staat de vertaling en verbinding te maken naar de directie en andere leden van een managementteam. Daarnaast zet je vol in op je persoonlijke ontwikkeling en leiderschapskwaliteiten.

Verdieping en verbreding

Training vindt plaats op het terrein van finance, strategie en management, maar ook op persoonlijkheidsontwikkeling en communicatie. Door kennisintegratie van diverse financiële en niet-financiële onderwerpen vorm je je een integraal beeld van de uitdagingen waar de financieel manager voor wordt gesteld.

Perspectief

Afgestudeerden van de Master of Science in Finance & Control kunnen in verschillende rollen werkzaam zijn, zoals financieel directeur, financieel manager op divisieniveau van grote bedrijven, general controller van grootschalige complexe projecten of als information controller.

Jouw achtergrond

Je hebt al een financieel-economische vooropleiding op minimaal HBO-niveau. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Voordelen van de Master Finance & Control bij Netherlands Business Academy

Netherlands Business Academy biedt inhoudelijk sterke programma’s met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begeleiden al onze studenten persoonlijk en zijn in staat om onze programma’s af te stemmen op jouw werksituatie.

• De erkende MSc of MFC titel
• Nederlandstalig en praktijkgericht
• Klantvriendelijk en flexibel
• Inhoudelijke vakkennis op het hoogste niveau
• Gerenommeerde docenten
• Een boost in je persoonlijke ontwikkeling en netwerk

NVAO Accreditatie

De Master of Science in Finance & Control is NVAO-geaccrediteerd. Na de opleiding mag je de titel MSc of MFC voeren. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland.

Proefcollege

Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de les locatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Onderstaand zie je een overzicht van de opbouw van het programma van de Master of Science Finance & Control. Voor meer informatie kun je de brochure raadplegen.

Kick-off
• Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Methoden & Technieken van Onderzoek

Blok 1:
• Management Accounting & Control
• Bestuurlijke Informatie voorziening & Administratieve Organisatie
• Externe Verslaggeving
• Corporate Finance
• Fiscaal Concernrecht

Blok 2:
• Strategie & Beleid
• Management Control & Information Systems

Blok 3:
• Verandermanagement
• Leadership
• Ethiek

Thesis
• Master Thesis Schrijven

Toelating

Om de Master Finance & Control te volgen beschik je over minimaal een HBO diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, maak je ook kans op toelating. Tijdens een intakegesprek wordt dit getoetst. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Duur en Studiebelasting

De Master of Science in Finance & Control duurt 2,5 jaar en bestaat uit ongeveer 39 contactdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren.

Collegedagen en -tijden

De colleges vinden om de week plaats op maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend zijn er werkcolleges. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en geef je feedback op elkaars werk. Dit alles onder begeleiding van docenten en NLBA medewerkers.

Locaties

De Master of Science in Finance & Control wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Titel en diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Master Finance & Control en de titel Master of Science (MSc).

Accreditatie

De Master of Science Finance & Control is NVAO geaccrediteerd. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland.

Kosten

De totale opleidingskosten bedragen € 23.713,69. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw.  Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

De Master of Science in Finance & Control is ook in delen te volgen en te betalen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.


De absolute meerwaarde van deze masteropleiding Finance & Control is dat de aangereikte theorie naadloos aansluit op de praktijk. Zodoende kan het direct worden toegepast in mijn dagelijks handelen en pluk ik hier direct de vruchten van. Naast de bedrijfseconomische focus wordt er veel aandacht besteed aan ontwikkeling op het gebied van Strategie en Beleid, Verandermanagement en Leiderschap. Dit maakt mij een volwaardig business partner.”

– Bart Sén

Ik ben zeer tevreden met de keuze om mijn Master Finance & Control te volgen bij Netherlands Business Academy. Deze opleiding sluit naadloos aan op de praktijk. In de modules wordt die theorie uitvoerig behandeld en d.m.v. groepsopdrachten ga je nog dieper in op de behandelde stof. Elke module moet worden afgesloten met een praktijkopdracht, zeer leerzaam en mogelijk gelijk al een opbouw voor je thesis. De opleiding heeft mijn kennis verdiept en verbreed en geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst. Wil nog benadrukken dat de start van de opleiding in Houffalize super was. Een zeer goede manier om een masteropleiding te starten.
– Hennie Beijer

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs