kort-MFC

Home /  kort-MFC

Kort MFC (Kort Master Finance & Control)

Ideaal voor wie geen complete Masteropleiding wil of kan volgen en zichzelf in korte tijd efficiënt en effectief wil ontwikkelen. De Nederlandstalige kort-MFC is de manier om gericht kennis te verbreden en bij te spijkeren voor Finance en control op management niveau!

 

Start maart / oktober Zelfstudie 4 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering € 4.400,-
Duur 1/2 jaar
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Waarom de kort-MFC?

Veel financials zijn specialisten, die zich in de praktijk hebben opgewerkt en zijn doorgegroeid naar het management niveau. Op dit niveau word je geacht mee te kunnen denken en praten op academisch niveau. Dit houdt in dat er meer integraal wordt gekeken naar vraagstukken. Maar ook dat steeds wordt gekeken naar de bovenliggende vragen. Hierdoor worden geen praktische deelacties gezocht, maar structurele overall oplossingen. Een financial heeft hier vaak een enorm voordeel. Je komt uit een discipline die essentieel is in de besluitvorming en waar anderen weinig van weten. Je moet dan wel de algemene bedrijfsvoering begrijpen en je standpunten goed over kunnen brengen.

De opleiding kort-MFC helpt je deze stappen te maken.

Deze heeft de volgende voordelen:
• Bestaande concepten, modellen en nieuwe ontwikkelingen op de bedrijfskundige en finance vakgebieden
worden in steeds één dag behandeld en bediscussieerd;
• De kort MFC biedt in een half jaar kennis van enkele geselecteerde modules uit de volledige geaccrediteerde master
opleiding Finance & Control;
• Deze opleiding is zowel geschikt wanneer u overweegt de volledige master te gaan volgen als
voor de professional die een basis zoekt zonder de verdieping van een volledige master.
• Een goede pitstop met collega’s uit het vakgebied om ontwikkelingen door te nemen.

Praktijkgericht

De kort MFC bestaat uit 11 dagen en 3 geaccrediteerde Masterclasses. Tijdens de kick-off module (Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching) gaan we aan de slag met het ontdekken van jouw persoonlijke drijfveren en leiderschapsstijl. Dit vormt de start van de opleiding.

Tijdens de lesdagen wordt ingegaan op de ontwikkelingen in jouw praktijk. Hierbij is in ieder geval aandacht voor de onderwerpen die aansluiten bij de modules, maar er is veel ruimte voor onderwerpen ingebracht door de deelnemers.

Het programma

Onderstaand zie je een overzicht van de opbouw van het programma van de kort MFC. Voor meer informatie kun je de brochure raadplegen.

 • Kick Off (3 dagen)
 • Methoden & Technieken van Onderzoek
 • Management Accounting & Control
 • Management Control & Information Systems

Toelating

Om de kort MFC te volgen beschik je over minimaal een bedrijfseconomische hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een persoonlijke intake is mogelijk als je kunt aantonen dat je op basis van vakgericht onderwijs en minimaal drie jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.

Je bespreekt je persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Titel / diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het Certificaat Postacademisch Business Administration.

Accreditatie

Netherlands Business Academy is een erkend instituut voor Hoger Onderwijs dat diverse geaccrediteerde Masteropleidingen biedt.

Duur en studiebelasting

De kort MFC bestaat uit de drie daagse kick-off en 8 lesdagen. Buiten de college-uren moet je rekenen op een studiebelasting van gemiddeld 10 uur per week. De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt ongeveer een ½ jaar.

Locaties

De kort MFC wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden

Maandagmiddag en maandagavond. Voorafgaand aan de colleges vinden er begeleide werkcolleges plaats.

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruikgemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle lessen zijn in het Nederlands.

Kosten

Opleidingskosten: €4.400,-. De prijzen zijn excl. literatuur, verblijfskosten en btw.
Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy.

Levenlanglerenkrediet

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

“Kort-MBA kent een uitdagend programma, waarin op academisch niveau dieper wordt ingegaan op de hoofdlijnen van bedrijfskunde. Het strategisch denken wordt flink aangewakkerd, waarbij vaak de link wordt gemaakt naar de individuele bedrijfssituatie. Oprecht betrokken, persoonlijke aandacht, flexibel en begripvol ten aanzien van aanlevertermijnen voor papers. Echt inspirerende bijeenkomsten met veel interactie tussen de studenten! Daarnaast heb ik de studentbegeleiding als optimaal ervaren. Kort-MBA smaakt absoluut naar meer!”
Mark Rollof

“Een goede overview van alle facetten van de MBA, zonder dat je meteen een hele opleiding start. Ik heb veel geleerd over hoe een bedrijf in elkaar zit, vooral op gebied van missie-visie-strategie. Doordat we de eerste module volledig volgden, bouwden we meteen goed contact op met medestudenten, waardoor feedback vragen vervolgens laagdrempelig was. Door corona hadden we iedere week les, wat best wel veel was, maar NLBA ging flexibel om met tijdslijnen voor het inleveren van de opdrachten. Minpuntje was dat de ene docent duidelijk minder goed was in het samenvatten van zijn stof dan de andere.”
Marleen Dolman

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina reviews.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO