Silver Badge – Zelfmanagement Leiderschap & Coaching

Home /  Silver /  Silver Badge – Zelfmanagement Leiderschap & Coaching

ZLC


Omschrijving

Mensen presteren over het algemeen met name goed op het gebied van kennis en kunde (Intelligence Quotient – IQ). Regelmatig ontbreken competenties op het gebied van de emotionele aspecten (Emotional Quotient – EQ) en de energie (Physical Quotient – PhQ). Gebrek aan kennis en inzicht is hier in veel gevallen de reden voor.

De SQ – as staat voor Sense Quotient en geeft aan wat mensen motiveert en stimuleert. Op het moment dat er inzicht is in de SQ, is het mogelijk naar anderen te kijken en anderen te beïnvloeden (ongeacht of dit als mediator, coach of manager is). Ben je je bewust van je eigen drijfveren, je eigen motivatoren, je eigen sterke en zwakke punten, je eigen karakter, je manier van communiceren, en van de je wijze waarop je overkomt? Omgekeerd biedt inzicht in de vier assen ook begrip voor anderen en de vergroting van het eigen empathisch vermogen.

Deze module gaat in op het fundament van de vier assen: IQ-EQ-PhQ-SQ. Ken jezelf, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied. De deelnemers nemen kennis van een aantal gangbare assessment methodieken in combinatie met de praktische toepassingen aan de hand van casussen en oefeningen. Dit levert een beter inzicht in zichzelf en hoe dit toegepast kan worden bij de beoordeling van anderen en de relatie met anderen. Als leidinggevende staat het eigen gedrag centraal, met een belangrijke link naar de organisatiedoelstellingen. De belangrijkste onderwerpen in deze module zijn:

  • Visie op coachen als instrument bij resultaatgericht leidinggeven;
  • Inzicht in fysiologische en emotionele aspecten van de work/life-balance;
  • Inzicht in de motivatoren en drijfveren voor persoonlijk gedrag;
  • Karakter bepaling vanuit de MBTI, DISC en Situationeel Leiderschap;
  • Communicatie en communicatie stijlen;
  • Ontwikkelmodel gebaseerd op mentale processen;
  • Stijlen van coaching en teamprocessen.

 

Opleidingsprestatie

Duur: 3 college dagen

SBU: 140 studiebelasting uren

ECTS: 4 studiepunten

Toetsing: Paper & Persoonlijk Ontwikkel Plan


Verifieer een badge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors