Silver Badge – Management Control & Information Systems

Home /  Silver /  Silver Badge – Management Control & Information Systems

Management Control & Information Systems


Omschrijving

De afgelopen periode is er steeds meer aandacht gekomen voor Management Control (MC). Schandalen waarbij beursgenoteerde ondernemingen plotseling volledig ‘out of control’ bleken, trokken veel aandacht en hadden enorme consequenties. Het besef is doorgebroken dat bestuurders en toezichthouders een verantwoordelijkheid hebben die veel verder gaat dan louter financieel sturen. Waar eerst directies al geconfronteerd werden met aansprakelijkheid voor gebrek aan goed management, worden nu ook commissarissen en toezichthouders persoonlijk aangesproken op mismanagement.

Deze module combineert besturing en beheersing van de organisatie met passende en noodzakelijke informatie(-systemen), zodat de organisatie haar strategische doelen kan realiseren. Het belang van de module wordt onderstreept in de betrouwbaarheid van managementinformatie. De juiste informatiesystemen, gekoppeld aan juiste informatieanalyse moet leiden tot een bijdrage voor de organisatie die ‘in control’ is. Het belang van een juiste en betrouwbare informatie is evenredig aan het ‘in control’ zijn, volgens de principes van management control.

Om deze informatievoorziening op een goede manier vorm te geven is het van belang goede procesbeschrijvingen te hebben met de juiste meetpunten. Efficiënt gebruik van de IT-systemen zorgt dat we steeds beter in staat zijn om niet alleen de juiste informatie te verzamelen, maar ook om deze tijdig aan te leveren. De factor tijd is van groot belang om informatie te kunnen gebruiken voor het komen tot goede beslissingen.

Opleidingsprestatie

Duur: 4 college dagen

SBU: 168 studiebelasting uren

ECTS: 6 studiepunten

Toetsing: Groepspresentatie & Paper


Verifieer een badge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors