Welkom City Campus Dordrecht

Home /  Blog

Academisch onderwijs in Dordrecht is een feit!

Netherlands Business Academy start onder de naam City Campus Dordrechtmet academisch onderwijs in Dordrecht.

Dordrecht wordt met recht gezien als de stad waar ‘het begon’. Een stad met een lange lijst van gebeurtenissen die vaak een wijdere, nationale betekenis kregen in de loop van de geschiedenis. Al in 1253 werd in Dordrecht de Latijnse School opgericht, de eerste in Holland. De opvolger, het Johan de Witt-Gymnasium is daarmee het oudste gymnasium van Nederland. Een universiteit heeft zich daaruit tot nu toe niet mogen ontwikkelen.

Vanaf 2020 is het een feit: Academisch onderwijs in Dordrecht, onder de naam City Campus Dordrecht! Netherlands Business Academy verbindt met trots haar naam aan dit initiatief en zal hier Master, Bachelor én overige trainingen gaan verzorgen.

Academisch programma City Campus Dordrecht

City Campus Dordrecht zal een aantal NVAO geaccrediteerde Masteropleidingen aanbieden, evenals een geaccrediteerde HBO Bedrijfskunde ter voorbereiding op de Master. Naast deze opleidingen biedt NLBA ook verschillende masterclasses aan, als ook Summer courses en kort MBA en kort HBO trajecten. City Campus Dordrecht zal zich richten op internationale- en nationale studenten met onder andere programma’s als de Master Mediation die momenteel in ontwikkeling is.

Internationaal

Het internationale karakter van City Campus Dordrecht komt goed tot zijn recht door de samenwerking met partneruniversiteiten waarbij studenten het laatste academische jaar in Dordrecht zullen realiseren. Een mooi voorbeeld van deze internationale samenwerking is het Erasmus+ project, waarbij NLBA in samenwerking met topuniversiteiten in Europa de ultieme Master Culture, Heritage & Citizenship ontwikkelt, met partners als de universiteit van Bologna, de oudste universiteit van Europa.

Locatie

City Campus Dordrecht is gevestigd in de historische binnenstad van Dordrecht. Het hoofdgebouw is het prachtige monumentale pand ‘Wereldwaag’ aan het Scheffersplein. Het gebouw dateert uit 1750, de funderingen stammen uit de middeleeuwen. Sindsdien bezaten verschillende invloedrijke Dordtenaren het huis. In 1826 kwam het in handen van een boekverkoper, die korte tijd de werkgever was van Vincent van Gogh toen hij in Dordrecht verbleef. Het gebouw heeft daarnaast een rijke onderwijsgeschiedenis. In 1918 vestigde het Christelijke Lyceum en de Rijks H.B.S. zich er en ook hierna heeft het pand nog educatieve bestemmingen gehad. Met City Campus Dordrecht krijgt het pand wederom een educatieve bestemming met academisch onderwijs.

Feestelijke opening

De opening van het eerste academisch jaar staat gepland op 28 augustus 2020. Op deze feestelijke dag zal in de ochtend de managementdag plaatsvinden met in de ochtend lezingen voor studenten, alumni en partners van NLBA in de Wereldwaag. Om 14:30 zal een cortège vanuit de Wereldwaag naar de Augustijnenkerk trekken. Dit is de start van de viering van de eerste ‘opening van het academisch jaar in Dordrecht’. Deze aftrap valt prachtig samen met het 800 jarig bestaan van de stad Dordrecht. De uitnodiging voor deze feestelijke opening volgt medio mei.

Blijf op de hoogte van alles omtrent City Campus Dordrecht via onze pagina’s op LinkedIn en Facebook.

 

 

Waarom NLBA?
  • Geaccrediteerde opleidingen
  • Persoonlijke aandacht en maatwerk
  • Nederlandstalig, academisch onderwijs
  • Praktijkgerichte aanpak
  • Groot netwerk alumni
  • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod