Beleggen voor beginners

Home /  Beleggen voor beginners

Beleggen voor beginners

‘Als je geld hebt, moet je beleggen’ is een term die je regelmatig hoort. Wat is beleggen? Volgens de Dikke van Dale; ‘geld aan iets besteden waarvan je hoopt dat het in waarde zal stijgen’. Dus iedereen die geld heeft, belegt. Of je je geld nu op een spaarrekening zet, er een tweede huis voor koopt of dat je belegt in aandelen. In deze training gaan we in de vorm van een e-learning je de basisbeginselen bijbrengen van beleggen.

Taal Engels
Plaats E-learning met coaching
Investering €999,- (BTW vrij)
Duur 34 uur

Inflatie is er altijd, maar momenteel is er in de hele wereldwijd hoge inflatie. Prijzen stegen gemiddeld in 2022 met ongeveer 10% in de eurozone. Andersom gezegd: ons geld is 10% minder waard geworden. Op spaarrekeningen krijg je geen rente, dus als je geld hebt, moet je beleggen. Dat is dus altijd zo, maar nu helemaal. Een eenvoudige en goedkope manier is dat via de beurs te doen. Vandaag de dag kan je heel snel online een beleggingsrekening openen en kan je meteen aan de slag. Daarbij kan je aandelen kopen in Nederland, Duitsland, maar ook in Amerika of zelfs via sommige aanbieders in Hong Kong. Een ander groot voordeel is dat je binnen een paar seconde je beleggingen weer kunt verkopen wanneer je denkt dat je aandeel niet meer zal stijgen of wanneer je je geld nodig hebt voor iets anders.

Maar, ondanks dat het dus heel eenvoudig is om te beleggen vandaag de dag, is het nog steeds moeilijk om goed te beleggen. Wij leren bijna alles als we jong zijn; schrijven, autorijden, zwemmen, maar wij leren bijna niks over beleggen. Dus, gaan veel mensen beleggen zonder dat ze de kennis hebben die zouden moeten hebben. Het gevolg, ze gaan fouten maken en onnodig geld verliezen.

In deze training gaan we in de vorm van een e-learning je de basisbeginselen bijbrengen van beleggen. Na elk hoofdstuk moet je een paar vragen online beantwoorden en als je dat goed doet, wordt het volgende hoofdstuk vrijgegeven. Daardoor is het een leuke en interactieve online training met als doel jou volledig klaar te stomen tot een succesvolle belegger.

 • Opleiding

 • Locatie

 • Praktisch

 • Meer persoonlijk beleggen

 • Data

Over de opleiding

Voor de trainingen binnen het Thema ‘Beleggen’ werkt NLBA samen met Academy for Investors. Deze trainingen zijn ontwikkeld door de mensen die medeoprichter waren van de eerste online broker (1999) en de eerste Academy (2004). Het team achter deze opleiding heeft tezamen meer dan 60 jaar ervaring in het dagelijks begeleiden en coachen van beleggers. Al deze kennis en ervaring is geïmplementeerd in deze training. De theorie: uiteraard. Deze training is uniek omdat de rode draad hierin, de praktijk is. De praktijk die aantoonbaar werkt.

Na het afronden van deze training heb je alle tools die je nodig hebt om zelfstandig en succesvol te gaan beleggen! Je hebt dan geleerd of de verschillende producten zoals aandelen en opties. Maar ook, welke tools je het beste kan gebruiken om je aan- en verkoop momenten te bepalen, zoals Technische of Fundamentele analyses.

Deze training is samengesteld door de Academy for Investors in samenwerking met NLBA. De docenten zijn zelf al decennialang beleggers en hebben de training ontwikkeld samen met beleggers zodat theorie en praktijk hand in hand gaan. Investeer in jezelf en start nu met deze training ‘Beleggen voor beginners’.

Let op: het betreft een e-learning met 2 uur individuele begeleiding met één van onze coaches. De coaching kan in het Nederlands of Engels, de e-learning is volledig Engelstalig.

Vervolg

Mocht je na het volgen van deze training meer willen kan je doorstromen naar de advanced training: Beleggen voor ervaren beleggers of je aanmelden voor de volledige opleiding: Kort Master Investing.

Locatie

Deze training betreft een E-learning.

Certificering

Na afloop van het programma krijg je een certificaat en bijhorende bronze Edu badge.

Arrangement

N.V.T

Kosten

Kosten van de training zijn €999,- (BTW vrij).

Startgarantie

Het betreft een individueel traject wat altijd doorgang kan vinden en op ieder moment aan kan vangen.

Aanvullend aanbod

Naast de DISC training brengen we nog meer trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap.

 • Beleggen – voor de ervaren belegger (advanced) – lees meer
 • Beleggen – in Forex en Opties (expert) – lees meer
 • Kort Master Investing – lees meer

2023

Deze training betreft een E-learning die individueel te volgen is. Je kiest zelf je startmoment!

 

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs
CRKBO