Post-HBO Financial Controller

Home /  Post-HBO Opleidingen /  Post-HBO Financial Controller

De flexibele deeltijd post-hbo opleiding voor de financial controller.

Deze opleiding is gericht op managers met een financieel-economische vooropleiding die willen doorgroeien naar een beleidsbepalende functie.

Start Oktober/maart Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering € 11.380,71
Duur 1 jaar, 22 contactdagen
  • Opleiding

  • Programma

  • Toelating

  • Praktisch

Over de post-hbo opleiding Financial Controller

De financial controller speelt een actieve rol bij het bewaken van ondernemingsdoelstellingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Hierbij is informatievoorziening een key-item; op financieel maar vooral ook op niet-financieel gebied.

Het is van belang de juiste processen te onderkennen die de basis vormen voor de op te leveren stuurinformatie. Om daar zicht op te krijgen, is het van belang kennis te hebben van de diverse managementgebieden en de onderlinge samenhang te doorgronden. Deze post-hbo opleiding financial controller neemt je mee in dit denkproces.

Daarnaast word je getraind in je eigen vakgebied. De focus ligt dan op gecompliceerde geïntegreerde vraagstukken die spelen op het hogere niveau in een organisatie.

Jouw achtergrond
Je hebt al een financieel-economische vooropleiding op hbo of wo niveau afgerond als je start met de post-hbo opleiding Financial Controller. Daarnaast heb je minimaal drie jaar relevante werkervaring. Uiteraard heb je de ambitie om je veder te ontwikkelen.

De voordelen van een post-hbo Financial Controller bij NLBA

Netherlands Business Academy is al meer dan 20 jaar aanbieder van financiële hbo, post-hbo en masteropleidingen. Dit doen wij op een flexibele en klantgerichte wijze. We zijn in staat om jou veel persoonlijke aandacht te geven en de inhoud af te stemmen op jouw werkervaring en praktijksituatie.

– Inhoudelijke vakkennis op het hoogste niveau
– Een boost in je persoonlijke ontwikkeling
– Uitbreiding van je netwerk

Het programma

Onderstaand zie je een overzicht van de opbouw van het programma van de post-HBO Financial Controller. Raadpleeg voor meer informatie de brochure of volg een proefcollege.

• Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Methoden & Technieken van Onderzoek
• Management Accounting & Control
• Bestuurlijke Informatie voorziening & Administratieve Organisatie
• Externe Verslaggeving
• Corporate Finance
• Fiscaal Concernrecht

Toelating

Om de post-HBO opleiding Financial Controller te volgen beschik je over minimaal een HBO diploma en drie jaar relevante werkervaring. Je bespreekt je persoonlijke (werk)situatie en wensen tijdens een intakegesprek. Op grond hiervan krijg je een studieadvies en kun je worden toegelaten tot de opleiding.

Voldoe je niet exact aan de toelatingseisen? Als je kunt aantonen dat je minimaal vijf jaar relevante beroepservaring hebt op HBO-niveau en dat je door middel van opleidingen of cursussen inhoudelijke kennis hebt opgedaan, dan maak je ook kans op toelating. Tijdens een intakegesprek wordt dit getoetst. Aansluitend krijg je te horen of je wordt toegelaten.

Duur en Studiebelasting

De post-HBO opleiding Financial Controller bestaat uit 21 contactdagen. Buiten de college-uren moet je rekenen op een studiebelasting van gemiddeld tien uur per week.

Collegedagen en -tijden

De colleges vinden om de week plaats op maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend zijn er begeleide werkcolleges. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en geef je feedback op elkaars werk.

Locaties

De Master of Business Administration (MBA) wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Titel en diploma

Na het afronden de post-hbo Financial Controller ontvang je een post-HBO diploma Financial Controller van Netherlands Business Academy. Met dit diploma kun je vrijstelling verkrijgen voor het betreffende onderdeel van het volledige masterprogramma

Kosten

De totale opleidingskosten bedragen € 11.380,71. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy.

Levenlanglerenkrediet

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie.

Waarom NLBA?
  • Geaccrediteerde opleidingen
  • Persoonlijke aandacht en maatwerk
  • Nederlandstalig, academisch onderwijs
  • Praktijkgerichte aanpak
  • Groot netwerk alumni
  • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
CRKBO
Dienst-uitvoering-onderwijs
PIO