Master of Science in Finance & Control | Netherlands Business Academy
   

Master of Science in Finance & Control (MSc of MFC)NVAO

Uw achtergrond
De Master of Science in Finance & Control is geschikt voor de manager met een financieel-economische vooropleiding die functioneert op een beleidsbepalende functie. De doelstelling van deze opleiding is tweeledig. Enerzijds wordt van u verwacht dat u een volwaardige sparringpartner wordt voor managers op beleidsniveau. Om dit te realiseren wordt tijdens de opleiding veel aandacht besteed aan andere vakgebieden dan het financiële.

Dit stelt u in staat de vertaling en verbinding te maken naar andere leden van een managementteam. U wordt voorbereid op het spelen van een actieve rol bij het bewaken van de ondernemingsdoelstellingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Hierbij is informatievoorziening een key-item.

Verdieping en verbreding
Daarnaast wordt u verder getraind in uw eigen vakgebied. De focus ligt dan op gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken die spelen op het hogere niveau in een organisatie. Scholing vindt daarom mede plaats op het terrein van management, maar ook op persoonlijkheidsontwikkeling en communicatie. Door kennisintegratie van de diverse financiële en niet-financiële onderwerpen kan de student zich een integraal beeld vormen van de problematiek waar de financieel manager voor wordt gesteld.

Perspectief
Afgestudeerden van de Master Finance & Control kunnen in verschillende rollen werkzaam zijn, zoals Financieel directeur in het betere MKB, Financieel manager op divisieniveau van grote bedrijven, General controller van grootschalige complexe projecten, maar ook als Information controller.

NVAO Accreditatie
De Master of Science in Finance & Control is NVAO-geaccrediteerd. Voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland, verwijzen we naar onze pagina NVAO accreditaties.

Proefcollege
Bent u benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wilt u een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Brochure aanvragen Direct inschrijven

Bij vragen kunt u contact opnemen met ons onderwijsbureau via 076 820 05 05 of via info@nlba.nl 

Onderstaand ziet u een overzicht van de opbouw van het programma van de Master of Science Finance & Control. Voor meer informatie kunt u de brochure raadplegen.

 

Kick-off
• Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Schriftelijke Communicatie
• Methoden & Technieken van Onderzoek

 

Academische Leergang Financial Controller
• Management Accounting & Control
• Bestuurlijke Informatie voorziening & Administratieve Organisatie
• Externe Verslaggeving
• Corporate Finance
• Fiscaal Concernrecht

Masterclass Strategie & Sales
• Strategie & Beleid
• Strategisch Leiderschap
• Sales- & Accountmanagement
• Strategische Marketing

Masterclass Verandermanagement
• Verandermanagement
• Leadership
• Ethiek

Thesis
• Master Thesis Schrijven

Vooropleiding en ervaring
Om de Master of Science in Finance & Control te volgen beschikt u over minimaal een bedrijfseconomische hbo-/universitaire vooropleiding en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een mondelinge toets is mogelijk als u kunt aantonen dat u op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.
U bespreekt uw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijgt u een studieadvies en kunt u worden toegelaten tot de opleiding.

Titel / diploma
Na succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het NVAO-geaccrediteerde diploma Master of Science of de Master in Finance & Control en de titel MFC of MSc. Voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland, verwijzen we naar onze pagina NVAO accreditaties.

Accreditatie
De Master of Science in Finance & Control is NVAO geaccrediteerd.

Duur en studiebelasting
De Master of Science in Finance & Control bestaat uit veertig contactdagen. Buiten de college-uren moet u rekenen op een studiebelasting van gemiddeld tien uur per week. De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt 2½ jaar.

Locaties
De Master of Science in Finance & Control wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden
Maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend vinden er consultatiebijeenkomsten plaats. Hier werkt u casussen en opdrachten uit, bereidt u presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.

Literatuur
Voor alle modules wordt gebruikgemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle lessen zijn in het Nederlands.

Kosten
Opleidingskosten: € 22.125,- De prijzen zijn excl. literatuur, verblijfkosten en btw.

Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy. De opleiding Master of Science in Finance & Control kunt u ook in delen volgen en betalen.

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Voor meer informatie.

Adviesraad
De Adviesraad voor deze opleiding bestaat uit:

  • Prof. dr. C. van Dam
  • Drs. M. Verhoeven RC
  • Drs. F. Kooimans
  • Drs. G.A. Hiltermann
  • Drs. R. Zandbergen
Inschrijven
Brochure aanvragen
Aanmelden proefcollege

In het kort

start 2 oktober 2019
plaats Utrecht, A’dam, Breda
duur 2,5 jaar
zelfstudie 10 uur per week
investering € 22.125,-

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.