Master of Business Administration | NBA
   

Master of Business Administration (MBA)

NVAO

 

Waarom deze opleiding?

Een goede general manager beschikt over een helikopterview en is van alle markten thuis. Naast algemene kennis van alle disciplines, vraagt de managersrol ook vaardigheden om ‘deskundig met mensen om te gaan’. Dit en meer zit in het pakket van de Master of Business Administration. Elan, ondernemerschap en focus op resultaat zijn eveneens belangrijke pijlers.

De general manager is vaak doorgegroeid vanuit een vakdiscipline, zoals logistiek, techniek, financiën of marketing/verkoop. Deze MBA verscherpt vanuit diverse disciplines de integrale kritische blik die van een general manager mag worden verwacht.

De opleiding
De opleiding kwalificeert voor managementposities waarbij vakdeskundigheid ondergeschikt is aan de taak als manager. U leert omgaan met problemen die zich over verschillende disciplines uitstrekken. Daartoe zet u de stap van functiegericht handelen naar probleemgestuurd denken.

U schoolt zich op de meest essentiële terreinen van de bedrijfskunde. Daarnaast verwerft u inzicht in marktontwikkelingen, bedrijfsprocessen, veranderingsstrategieën, beleid en organisatie. Van hieruit kunt u logische (management)beslissingen nemen, gebaseerd op kennis en bewezen theoretische concepten en visies.

Door de link naar uw eigen praktijk tijdens de opleiding kunt u de theorie direct toepassen.

Accreditatie
De Master of Business Administration is NVAO-geaccrediteerd. Voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland, verwijzen we naar onze pagina NVAO accreditaties.

Proefcollege
Bent u benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wilt u een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Brochure aanvragen Direct inschrijven

Bij vragen kunt u contact opnemen met ons onderwijsbureau via 076 820 05 05 of via info@nlba.nl

 

Onderstaand ziet u een overzicht van de opbouw van het programma van de Master of Business Administration. Voor meer informatie kunt u de brochure raadplegen.

Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Module Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Module Schriftelijke Communicatie
• Module Methoden & Technieken van Onderzoek

Blok 1: Strategie & Sales
• Module Strategie & Beleid
• Module Strategisch Leiderschap
• Module Sales- & Accountmanagement
• Module Strategische Marketing

Blok 2: Interne Beheersing
• Module Finance, Management & Control
• Module Operations Management & Kwaliteit
• Module Human Resources Management
• Module Project Management
• Module Information Management

Blok 3: Leadership & Coaching
• Module Leadership
• Module Verandermanagement
• Module Ethiek

Blok 4: Thesis
• Methoden & Technieken van Onderzoek

Vooropleiding en ervaring
Om de Master of Business Administration te volgen beschikt u over minimaal een hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een mondelinge toets is mogelijk als u kunt aantonen dat u op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.

U bespreekt uw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijgt u een studieadvies en kunt u worden toegelaten tot de opleiding.

Toetsing
Alle blokken worden afgesloten met een tentamen en/of het schrijven van een paper. In een aantal gevallen wordt van u verwacht dat u ook de papers presenteert. In aparte colleges wordt u hierop voorbereid.

Titel/diploma
Na succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het diploma Master of Business Administration en de titel MBA.

Accreditatie
De Master of Business Administration is NVAO geaccrediteerd. Voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland, verwijzen we naar onze pagina NVAO accreditaties.

Duur en studiebelasting
De totale masteropleiding bestaat uit veertig contactdagen. Buiten de college-uren moet u rekenen op een studiebelasting van gemiddeld tien uur per week. De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt 2½ jaar.

Locaties
De Master of Business Administration wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden
Maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend vinden er consultatiebijeenkomsten plaats. Hier werkt u casussen en opdrachten uit, bereidt u presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.

Literatuur
Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle lessen worden verzorgd in het Nederlands.

Kosten
Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching € 1.045,-
Schriftelijke communicatie en Methodologie: € 785,-
Blok 1: Strategy & Policy: € 4.235,-
Blok 2: Interne Beheersing: € 7.700,-
Blok 3: Leadership & Coaching: € 4.235,-
Blok 4: Thesis: € 4.125,-

Totaal: € 22.125,-

De prijzen zijn excl. literatuur, verblijfkosten en btw.  Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy. De opleiding Master Business Administration kunt u ook in delen volgen en betalen.

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Voor meer informatie.

Inschrijven
Brochure aanvragen
Aanmelden voorlichting

In het kort

start 2 oktober 2019
plaats Utrecht, A’dam, Breda
duur 2,5 jaar, 37 contactdagen
zelfstudie 10 uur per week
investering € 22.125,-

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.