Master Mediation opleiding | Netherlands Business Academy
   

Master Mediation


Waarom een Master?
Meer leren dan alleen de vaardigheden op het gebied van mediation? De Master Mediation sluit helemaal aan op de steeds verdergaande professionalisering en de wettelijke verankering die mediators gaan krijgen. Met een brede, bedrijfskundige kennis van diverse vakgebieden is een professionele mediator breed inzetbaar.

Theoretische basis
De Master Mediation biedt een integrale benadering van theorie en praktijk: theoretisch kader wordt aan de praktijk gekoppeld. Door de introductie van systeembenadering in mediation (de mens in conflict beschouwd in relatie tot zijn omgeving), krijgt de rol van de mediator in deze Master scherp vorm.

Meer dan alleen vaardigheden
Als mediator zorgt u dat de partijen goed geïnformeerd zijn, en zijn doordrongen van de consequenties van keuzes. U leert hoe u interventies toepast die gericht zijn op procesbegeleiding zonder inhoudelijke advisering. Onmisbaar is het vermogen op uw eigen achtergrond en persoonlijke ervaringen te reflecteren. De opleiding stijgt al met al ver uit boven het aanleren van vaardigheden.

Proefcollege

Bent u benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wilt u een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de leslocatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Brochure aanvragen Direct inschrijven

Bij vragen kunt u contact opnemen met ons onderwijsbureau via 076 820 05 05 of via info@nlba.nl

Onderstaand ziet u een overzicht van de opbouw van het programma van de Master Mediation. Voor meer informatie kunt u de brochure raadplegen.

Pre-Master
• Basisopleiding Mediation

Kick Off
• Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
• Schriftelijke Communicatie
• Methoden & Technieken van Onderzoek

Theoretische onderbouwing
• Systeembenadering in mediation
• Sociale Psychologie
• Persoonlijkheidsanalyse
• Coaching

Praktijklijn

Stijlen en specialisatie
• Multimethodisch mediaten
• Multiculturele mediation

Keuze uit:
– Arbeidsmediator
– Familiemediator

Thesis
• Terugkomdagen
• Methoden & Technieken van Onderzoek

Vooropleiding en ervaring
Om de Master Mediation te volgen beschikt u over minimaal een hbo-/universitair diploma en drie jaar relevante werkervaring. Ook toelating via een mondelinge toets is mogelijk als u kunt aantonen dat u op basis van vakgericht onderwijs en minimaal vijf jaar beroepservaring minstens op hbo-niveau functioneert.
U bespreekt uw persoonlijke werksituatie en wensen in een één-op-één gesprek met een opleidingsdeskundige. Op grond hiervan krijgt u een studieadvies en kunt u worden toegelaten tot de opleiding.

Titel / diploma
Na succesvol afronden van de opleiding ontvangt u het diploma Master Mediation en de titel MME.

Duur en studiebelasting
De Master Mediation bestaat uit 43 contactdagen. Buiten de college-uren moet u rekenen op een studiebelasting van gemiddeld tien uur per week. De totale doorlooptijd van de opleiding bedraagt 2½ jaar.

Locaties
De Master Mediation wordt aangeboden in Utrecht, Amsterdam en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Collegetijden
Maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend vinden er consultatiebijeenkomsten plaats. Hier werkt u casussen en opdrachten uit, bereidt u presentaties voor en wordt elkaars werk becommentarieerd.

Literatuur
Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle lessen worden verzorgd in het Nederlands.

Kosten
Opleidingskosten: € 24.655,–

De kosten voor de Pre-Master zijn hierin niet opgenomen. Deze worden apart gefactureerd. Vrijstelling is mogelijk indien u de basisopleiding al eerder heeft gevolgd.
De prijzen zijn excl. literatuur, verblijfkosten, evt. extern examen Intop en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact op met Netherlands Business Academy. De opleiding Master Mediation kunt u ook in delen volgen en betalen.

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Voor meer informatie.

Accreditatie
De aanvraag voor NVAO-accreditatie is in voorbereiding.

Inschrijven
Brochure aanvragen
Aanmelden voorlichting

In het kort

start 2 oktober 2019
plaats Utrecht, A’dam, Breda
duur 2,5 jaar; 43 contactdagen
zelfstudie 10 uur per week
investering € 24.655,-

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.