Persoonlijk Leiderschap | Netherlands Business Academy
   

3-daagse Persoonlijk Leiderschap (Ardennen)

Een unieke training Persoonlijk leiderschap en Zelfmanagement bij Evolution Logique te Houffalize in de Belgische Ardennen. Dit programma, dat wordt aangeboden als start van onze Masteropleidingen, en waar deelnemers geïnspireerd en vol energie over spreken, is nu ook als aparte training te volgen. Een unieke mogelijkheid om deze bijzondere dagen mee te maken!

 

Evolution Logique

 

Veel mensen presteren vooral goed op het gebied van kennis en kunde (Intelligence Quotiënt – IQ). Wat daarbij vaak ontbreekt, is kennis van de emotionele aspecten (Emotional Quotiënt – EQ) en de energie (Physical Quotiënt – PhQ). Maar zelfs als er een redelijke balans is tussen de drie assen dan ontbreekt vaak nog de drive om tot actie te komen. Dit wordt bepaald door de 4de as; de sense, de ”meaning” (Sense Quotiënt – SQ).

Deze module gaat dan ook in op de basis van de vier assen IQ-EQ-PhQ-SQ. Ken jezelf, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied en weet wat je drijft. Pas als dat goed wordt gerealiseerd is het mogelijk naar anderen te kijken en anderen te beïnvloeden (ongeacht of dit coachen, managen of ieder ander 1 op 1 contact is). Ben je jezelf bewust van je eigen drijfveren, je eigen motivatoren, je eigen sterke en zwakke punten, je eigen karakter, je manier van communiceren, en van de je wijze waarop je overkomt? Omgekeerd biedt inzicht in de drie assen ook begrip voor anderen en vergroting van het eigen empathisch vermogen.

Het is van het grootste belang inzicht te hebben in jezelf om eigen valkuilen te onderkennen. De deelnemers leren hierbij vooral dat de persoonlijke ontwikkeling vanaf het zesde levensjaar essentieel is. Ook alle gebeurtenissen en invloeden van buiten die hierop betrekking hebben spelen daarbij een rol. Net als bij de systemische benadering wordt de deelnemers gevraagd betrokkenen in kaart te brengen die een rol spelen en hebben gespeeld in hun ontwikkeling. Deelnemers worden geacht deze inzichten te gebruiken om onderlinge relaties en de invloeden daarvan te analyseren. Deze inzichten worden in de module Leadership verder uitgewerkt naar (personal) leadership.

Dag 1
Mentally Fit en buitenoefeningen
Introductie concept van de drie assen
Uitwerking van de Fysiologische as met wetenschappelijke achtergrond
Theoretische achtergronden DISC met praktische toepassing

Dag 2
Verdere uitbouw DISC met nadruk op conflicten en allergieën
Praktische oefeningen rond deze thema’s
Oefenen met verschillende gedragsstijlen
Theorie Situationeel Leidinggeven (SL2)
Praktische toepassing SL2

Dag 3
MBTI verdieping met de volgende thema’s:
Wat meet MBTI (persoonlijkheidsdriehoek)
Bepaling basisprofiel in drie stappen
Temperamenten van Kersey en Bates
Dominatie en groeimodel
Communicatiestijlen
MBTI en stress
 

 

Locatie

Evolution Logique te Houffalize in de Belgische Ardennen.

Kosten
Kosten van dit exclusieve programma: € 975,- (exclusief literatuur, verblijfskosten en BTW).

Deelnemers

Minimum aantal deelnemers: 10

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met b.bolwerk@nlba.nl

Inschrijven
Brochure aanvragen

In het kort

datum 2 oktober 2019
plaats Houffalize, België
prijs € 975,-
(excl. literatuur, verblijfskosten en BTW)

Deze website gebruikt cookies om de beste online ervaring te creëren. Ga akkoord door op de 'Accepteer' knop te klikken.