Master of Science Finance & Control (MSc) na HOFAM

Home /  Masteropleidingen /  Master of Science Finance & Control (MSc) na HOFAM

Het MSc Finance & Control fast-track traject voor HOFAM alumni

Met een Master of Science in Finance & Control op zak ben je een gewilde sparringpartner voor managers en directie. Je speelt een actieve rol bij het bewaken van ondernemingsdoelstellingen en het verbeteren van bedrijfsprocessen. Je bent in staat complexe vraagstukken op te lossen. Na afronding mag je de titel Master of Science (MSc) of Master Finance & Control (MFC) voeren.

Afgestudeerden aan de HOFAM opleiding bij NiVE Instituut voor Controlling komen in aanmerking voor een aanzienlijk aantal vrijstellingen voor de Master Finance & Control. Hierdoor kan de opleiding in slechts 1,5 jaar worden afgerond. We kiezen voor een praktijkgericht insteek met veel actuele onderwerpen ingebracht door student en docent. Maar ook kiest NLBA ervoor om de toetsing van de kennis uit te voeren door het schrijven van papers en opdrachten binnen de eigen werkomgeving. Hierdoor kan je direct de opgedane kennis toepassen in je eigen functie / organisatie en heeft je opleiding een directe meerwaarde.

Start maart / oktober Zelfstudie 10 uur per week
Plaats Utrecht, Dordrecht, Breda Investering €19.222,98
Duur 1,5 jaar, 26 contactdagen
 • Opleiding

 • Programma

 • Toelating

 • Praktisch

 • Ervaringen

Over de opleiding

De doelstelling van de Master of Science in Finance & Control is tweeledig. Enerzijds het verdiepen van financiële kennis en anderzijds verbreding op bedrijfskundig en strategisch gebied. De focus ligt op gecompliceerde en geïntegreerde vraagstukken die spelen op het hogere niveau in een organisatie. Met deze master zet je de stap van functiegericht handelen naar oplossingsgericht denken. Je leert omgaan met problemen en uitdagingen die zich over verschillende disciplines uitstrekken. Dit stelt je in staat de vertaling en verbinding te maken naar de directie en andere leden van een managementteam. Daarnaast zet je vol in op je persoonlijke ontwikkeling en leiderschapskwaliteiten.

NLBA en NiVE Instituut voor Controlling werken al ruim 15 jaar samen om HOFAM alumni in verkort traject de MSc Finance & Control titel te laten behalen. De deelnemers ontvangen vrijwel het volledige eerste jaar vrijgesteld waardoor de Master opleiding in slechts 1,5 jaar afgerond kan worden. Hoewel NLBA de uitvoerende opleider is, is het programma dus volledig in afstemming met NiVE Instituut voor Controlling op de HOFAM achtergrond ingericht en blijven zij nauw betrokken tijdens de opleiding.

Verdieping en verbreding

Training vindt plaats op het terrein van finance, strategie en management, maar ook op persoonlijkheidsontwikkeling en communicatie. Door kennisintegratie van diverse financiële en niet-financiële onderwerpen vorm je je een integraal beeld van de uitdagingen waar de financieel manager voor wordt gesteld.

Het is ook mogelijk om aansluitend aan het Master Finance & Control programma in slechts één jaar ook je MBA titel bij NLBA te behalen. Neem voor meer informatie contact op met één van onze opleidingsmanagers via info@nlba.nl.

Perspectief

Afgestudeerden van de Master of Science in Finance & Control kunnen in verschillende rollen werkzaam zijn, zoals financieel directeur, financieel manager op divisieniveau van grote bedrijven, general controller van grootschalige complexe projecten of als information controller.

Jouw achtergrond

Je hebt NiVE Instituut voor Controlling HOFAM of Post-HBO Financial Controller vooropleiding. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar relevante werkervaring.

Voordelen van de Master Finance & Control bij Netherlands Business Academy

Netherlands Business Academy biedt inhoudelijk sterke programma’s met veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling. Wij begeleiden al onze studenten persoonlijk en zijn in staat om onze programma’s af te stemmen op jouw werksituatie.

• NVAO geaccrediteerd
• De erkende MSc of MFC titel
• Nederlandstalig en praktijkgericht
• Klantvriendelijk en flexibel
• Inhoudelijke vakkennis op het hoogste niveau
• Gerenommeerde docenten
• Een boost in je persoonlijke ontwikkeling en netwerk
• Modulair af te nemen

NVAO Accreditatie

De Master of Science in Finance & Control is NVAO-geaccrediteerd. Na de opleiding mag je de titel MSc of MFC voeren. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland. Wist je dat er veel misverstanden bestaan over het verschil tussen een WO-master en een professionele Master en dat dit verschil in het buitenland niet eens bestaat? We hebben dit typisch Nederlandse fenomeen uiteen gezet in een artikel over Master Accreditatie.

Proefcollege

Ben je benieuwd naar het niveau van onze lessen en onze wijze van lesgeven? Wil je een beeld krijgen van de medestudenten en sfeer proeven op de les locatie? Volg dan ons gratis proefcollege.

Onderstaand zie je een overzicht van de opbouw van het programma van de Master of Science Finance & Control. Voor meer informatie kun je de brochure raadplegen.

Kick-off

 • Zelfmanagement, Leiderschap & Coaching
 • Methoden & Technieken van Onderzoek
 • Management Accounting & Control – vrijgesteld
 • Internal Control en Accounting Information Systems – vrijgesteld
 • Externe Verslaggeving – vrijgesteld
 • Corporate Finance – vrijgesteld
 • Fiscaal Concernrecht
 • Strategie & Beleid
 • Management Control & Information Systems
 • Verandermanagement
 • Leadership
 • Trends & Ontwikkeling bijeenkomst
 • Ethiek

Thesis
• Master Thesis Schrijven

Toelating

Om de Master Finance & Control fast-track te volgen beschik je over een afgerond HOFAM diploma of een vergelijkbare post-HBO Financial Controller en drie jaar relevante werkervaring.

Duur en Studiebelasting

De Master of Science in Finance & Control fast-track duurt 1,5 jaar en bestaat uit ongeveer 26 contactdagen. Er is een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 10 uur per week inclusief de college uren. Het is ook mogelijk om de opleiding in delen of volledig modulair af te nemen.

Collegedagen en -tijden

De colleges vinden om de week plaats op maandagmiddag en maandagavond. In de ochtend zijn er werkcolleges. Hier werk je casussen en opdrachten uit, bereid je presentaties voor en geef je feedback op elkaars werk. Dit alles onder begeleiding van docenten en NLBA medewerkers.

Locaties

De Master of Science in Finance & Control wordt aangeboden in Utrecht, Dordrecht en Breda (onder voorbehoud van voldoende deelname per locatie).

Literatuur

Voor alle modules wordt gebruik gemaakt van Nederlandse- en Engelstalige literatuur. Alle colleges worden verzorgd in het Nederlands.

Titel en diploma

Na succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Master Finance & Control en mag je kiezen uit de titel Master of Science (MSc) of Master Finance & Control (MFC). Na het afronden van deze opleiding is het mogelijk om in fast-track ook je MBA titel te behalen binnen één jaar! Download voor meer informatie bij de MBA na MFC brochure of vraag eer informatie op via onze opleidingsmanager.

Accreditatie

De Master of Science Finance & Control is NVAO geaccrediteerd. Klik hier voor meer informatie over deze accreditatie en over het systeem van accreditaties in Nederland.

Kosten

De totale opleidingskosten bedragen € 19.222,98. Dit is exclusief literatuur, locatie- en verblijfskosten en btw. Neem voor een gedetailleerd kostenoverzicht contact met ons op.

De Master of Science in Finance & Control is ook in delen te volgen en te betalen. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Levenlanglerenkrediet & STAP-budget

Het ministerie van OC&W biedt met het Levenlanglerenkrediet de mogelijkheid te lenen voor aanvullende studies. Klik hier voor meer informatie. Ook is het mogelijk om éénmalig het STAP-budget (€1000,-) in te zetten op deze opleiding.


De absolute meerwaarde van deze masteropleiding Finance & Control is dat de aangereikte theorie naadloos aansluit op de praktijk. Zodoende kan het direct worden toegepast in mijn dagelijks handelen en pluk ik hier direct de vruchten van. Naast de bedrijfseconomische focus wordt er veel aandacht besteed aan ontwikkeling op het gebied van Strategie en Beleid, Verandermanagement en Leiderschap. Dit maakt mij een volwaardig business partner.”

– Bart Sén

Ik ben zeer tevreden met de keuze om mijn Master Finance & Control te volgen bij Netherlands Business Academy. Deze opleiding sluit naadloos aan op de praktijk. In de modules wordt die theorie uitvoerig behandeld en d.m.v. groepsopdrachten ga je nog dieper in op de behandelde stof. Elke module moet worden afgesloten met een praktijkopdracht, zeer leerzaam en mogelijk gelijk al een opbouw voor je thesis. De opleiding heeft mijn kennis verdiept en verbreed en geeft mij veel vertrouwen voor de toekomst. Wil nog benadrukken dat de start van de opleiding in Houffalize super was. Een zeer goede manier om een masteropleiding te starten.
– Hennie Beijer

Meer ervaringen kun je vinden op de pagina referenties.

Waarom NLBA?
 • Geaccrediteerde opleidingen
 • Persoonlijke aandacht en maatwerk
 • Nederlandstalig, academisch onderwijs
 • Praktijkgerichte aanpak
 • Groot netwerk alumni
 • Internationale samenwerking
Bekijk opleidingsaanbod
Bekijk ook onze andere opleidingen
De erkende kwaliteit van NLBA
nvao-geaccrediteerde masteropleidingen
CRKBO
PIO
Dienst-uitvoering-onderwijs