Silver Badge – Masterclass Vitality

Home /  Silver /  Silver Badge – Masterclass Vitality

Vitality


Omschrijving

Organisaties zijn gebaat bij vitale werknemers en goed presterende teams. Vitaal leiderschap speelt hierin een sleutelrol en is daarmee cruciaal voor de gezondheid en succes van een organisatie. Vitale werknemers zijn volgens een veelgebruikte definitie werknemers die energiek, veerkrachtig, fit en met een groot doorzettingsvermogen kunnen blijven doorwerken.

Vitaliteit is op zijn beurt onlosmakelijk verbonden met duurzame inzetbaarheid waarbij naast vitaliteit ook het werkvermogen en de employability van een werknemer wordt meegenomen. Leidinggevenden spelen een belangrijke rol wanneer het gaat om het aansturen, ondersteunen en inspireren van teams en medewerkers hierin. Maar hoe doe je dat dan? Hoe zorg je dat het team vitaal is en blijft, dat de bevlogenheid van de medewerkers hoog is en dat medewerkers duurzaam inzetbaar blijven? Deze vragen en meer worden beantwoord in de module vitaal leiderschap welke is opgebouwd vanuit de huidige wetenschappelijke kennis, modellen en methodieken. Het raakt verschillende wetenschapsgebieden rondom de arbeid- en organisatie psychologie, energiemanagement, sociologie en leiderschap.

Inhoud

  • Kennis en inzicht op het gebied van persoonlijk energiemanagement;
  • De meest recente wetenschappelijk inzichten op het gebied van slaap, voeding en beweging;
  • Kennis en inzicht in factoren die zorgen voor een goede teamenergie;
  • Geleerd gevalideerde meetinstrumenten te gebruiken om persoonlijke vitaliteit alsmede de vitaliteit in teams te meten;
  • Vroegtijdig stressoren en problemen binnen een afdeling of team signaleren;
  • Heeft de student de kennis en methodieken om vitaliteitsinterventies toe te passen;
  • Heeft de student ontdekt hoe hij/zij de bevlogenheid van medewerkers kan stimuleren;
  • Weet de student de duurzame inzetbaarheid van medewerkers te bevorderen door te kijken naar o.a. mogelijkheden in opleiding, taakverrijking of verbreding.

 

Opleidingsprestatie

Duur: 4 college dagen

SBU: 168 studiebelasting uren

ECTS: 6 studiepunten


Verifieer een badge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors