Bronze Badge – Vitaliteit

Home /  Bronze /  Bronze Badge – Vitaliteit

Training Vitaliteit


Omschrijving

Rondom het thema vitaliteit hebben we 3 trainingen en een Masterclass Vitality. Vitaliteit is de expert training binnen dit thema. Tijdens deze training wordt gekeken naar twee belangrijke onderwerpen op het gebied van vitaliteit: beweging & slaap.

Tijdens de entry- en advanced training is specifiek gekeken naar de vraagstukken ‘wat is energie’ en hoe om te gaan met stress. Echter als je naar het totaalplaatje van vitaliteit kijkt ontkom je niet aan de onderwerpen beweging en slaap. Zitten is het nieuwe roken, maar wat betekent dat nou eigenlijk? Zelfs als je twee keer in de week sport ontkom je niet aan de effecten van 8 uur per dag achter je bureau zitten, maar hoe dan wel?

Inhoud

Deze training kent twee hoofdonderwerpen: beweging & slaap. Tijdens de delen over beweging gaan we kijken naar de twee hoofdelementen sport & sedentair gedrag. Het is ondertussen bekend dat zitten het nieuwe roken is, maar hoe slecht is dit nou eigenlijk? 8 uur per dag zitten kost je gemiddeld 7 jaar van je leven. Wat doen de effecten van sport om dit tegen te gaan? Kunnen we dat uberhaubt compenseren en zo ja, hoe? Wanneer we het hebben over slaap kijken we naar de kwaliteit van slaap, de kwantiteit van slaap, het (ideale) ritme van de dag maar vooral ook naar slaap verstoringen en slaapstoornissen. Voor deze training is geen eerder ervaring vereist, maar het expert level geeft wel aan dat we ook serieus naar de theorie rondom deze onderwerpen kijken en met een wetenschappelijke invalshoek de onderwerpen benaderen.

Opleidingsprestatie

Duur: 2,5 dagen

SBU: 15 studiebelasting uren

 


Verifieer een badge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors