Bronze Badge – Personal Leadership & Vitality

Home /  Bronze /  Bronze Badge – Personal Leadership & Vitality

Training Personal Leadership & Vitality


Omschrijving

Deze training helpt je ontdekken wat je doet, waarom je het doet, waarom sommige dingen makkelijk- en andere dingen moeilijk gaan en ontdekken waar jouw natuurlijke kracht zit.

Veel mensen presteren vooral goed op het gebied van kennis en kunde (Intelligence Quotiënt – IQ). Al iets minder houden we ons bezig met kennis van de emotionele aspecten (Emotional Quotiënt – EQ) en de energie (Physical Quotiënt – PhQ). Maar zelfs als er een redelijke balans is tussen die drie assen dan ontbreekt vaak nog de drive om tot actie te komen. Dit wordt bepaald door de 4de as; de sense, de ”meaning” (Sense Quotiënt – SQ). Een unieke training Persoonlijk leiderschap en Zelfmanagement biedt hierin uitkomst. Dit programma is zowel geschikt voor persoonlijke ontwikkeling als voor teamontwikkeling in te zetten.

Inhoud

Deze training  gaat in op de basis van de vier assen IQ-EQ-PhQ-SQ. Ken jezelf, op zowel emotioneel, mentaal als fysiek gebied en weet wat je drijft. Pas als dat goed wordt gerealiseerd is het mogelijk naar anderen te kijken en anderen te beïnvloeden (ongeacht of dit coachen, managen of ieder ander 1 op 1 contact is). Ben je jezelf bewust van je eigen drijfveren, je eigen motivatoren, je eigen sterke en zwakke punten, je eigen karakter, je manier van communiceren, en van de je wijze waarop je overkomt? Omgekeerd biedt inzicht in de drie assen ook begrip voor anderen en vergroting van het eigen empathisch vermogen.

Het is van het grootste belang inzicht te hebben in jezelf om eigen valkuilen te onderkennen. De deelnemers leren hierbij vooral dat de persoonlijke ontwikkeling essentieel is, hoewel wij ons veelal focussen op aangeleerd gedrag. Ook alle gebeurtenissen en invloeden van buiten die hierop betrekking hebben spelen daarbij een rol. Net als bij de systemische benadering wordt de deelnemers gevraagd betrokkenen in kaart te brengen die een rol spelen en hebben gespeeld in hun ontwikkeling. Deelnemers worden geacht deze inzichten te gebruiken om onderlinge relaties en de invloeden daarvan te analyseren.

Opleidingsprestatie

Duur: 3,5 college dagen

SBU: 21 studiebelasting uren

 


Verifieer een badge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors