Bronze Badge – DISC

Home /  Bronze /  Bronze Badge – DISC

Training DISC


Omschrijving

DISC is een veelgebruikte tool om in te zetten wanneer we het hebben over persoonlijkheid. Met DISC breng je gedragsvoorkeuren in kaart die worden weergegeven in 4 stijlen: Dominant, Invloed, Stabiel en Consciëntieus. We brengen tijdens deze training jouw profiel in beeld, wat jouw profiel zegt over jouw interactie met andere profielen en we gaan in op het principe stijlflexibiliteit.

We hebben het hier over gedrag, belangrijk is te onderkennen dat je verschillende soorten gedrag kan laten zien in verschillende situaties. Tijdens eerste trainingsdag heb je jouw DISC voorkeursprofiel in kaart gebracht en een eerste inzicht verkregen in waarom sommige profielen botsen of juist goed samengaan. Op dag 2 verdiepen we de opgedane kennis en passen deze toe op teams. Dit kan het team zijn waar je leiding aan geeft, waarin je werkt of zelfs jouw voetbalteam. Wat doet groepsdynamiek met het gedrag dat je laat zien, hoe interacteren de verschillende profielen met elkaar en wat is de invloed van deze gedragsvoorkeuren op het teamproces. We gaan ook oefenen met stijlflexibiliteit. Gedrag staat niet vast, ben jij jezelf voldoende bewust van het profiel van jouw gesprekspartner om hierop te kunnen acteren?

Inhoud

DISC is slechts een tool om gedragsvoorkeuren in kaart te brengen. We benadrukken tijdens deze training dan ook de verschillende soorten gedrag die je kan laten zien en hoe je deze optimaal inzet om je doel te bereiken. Waarom zitten sommige profielen in je allergie en zijn sommige juist motivatoren? Hoe reageren bepaalde profielen onder druk en hoe kan je daar op anticiperen?

Opleidingsprestatie

Duur: 2 college dagen

SBU: 12 studiebelasting uren

 


Verifieer een badge

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors